NEODOLJIVI NAMAZ OD AVOKADA Aromazičan i ukusan, prste da poližete
Mažite na parče hleba i uživajte.
Potrebno je:
- 1 zreli avokado (350 g)
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašika maslinova ulja
- 1 čen belog luka
- so
- crni mleveni biber
- 1 kašika seckanog peršuna
Za posluživanje
- 8 manjih šnita kukuruznog kruha
- 100 g malih paradajza
Priprema:
Po dužini razrežite avokado po dužini, pa odstranite košticu i kašikom izvadite mesnati dio. Napravite pire pa sipajte limunov sok, maslinovo ulje, utisnite beli luk,so, biber i peršun. U ljusci od avokada servirajte namaz.
Možda vas zanima:
NAMAZ OD AVOKADA Savršen kao prilog, prste da poližete
Čuvajte do 4 dana u posudi sa poklopcem u frižideru.
NAMAZ OD AVOKADA BOLJI OD KLASIČNOG Pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa
Začinite po izboru i mažite na hleb, ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)