PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
Vege pica
Sastojci:
500 g mekog brašna
400 ml mlake vode
1 kašičica soli
2 kašike ulja
2 kašičice šećera
10 g kvasca
1 pakovanje jestivog cveća
1 cvekla
1 kašika ulja
so, biber
1 kašičica origana
1 kašičica semenki
1/2 kašike sirćeta
Priprema:
Pola količine vode pomešajte s kašikom brašna, kvascem, solju i šećerom. Dobro umutite, pa dodajte ulje i ostatak brašna. Mesite ga dok ne počne da se odvaja od zidova činije, prekrijte ga i ostavite na toplom da naraste oko 30 minuta. Cveklu oljuštite i skuvajte, potom izmiksirajte s kašikom ulja, semenkama, sirćetom, origanom, malo soli i bibera, te ostavite sa strane. Šake namažite uljem i od testa napravite dve jufke, premažite uljem, preklopite ih krpom i ostavite 10 minuta da odstoje. Okrugli pleh podmažite i prebacite testo u njega. Pecite 10 minuta dok se ne uhvati korica, izvadite i namažite namaz od cvekle, pa poređajte jestivo cveće. Zapecite još 5 minuta. Možete ukrasiti sa malo sira.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo
Nešto potpuno drugačije iz vaše kuhinje.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
LAGANA VEČERA ZA SVAKOG Napravite tipičnu tortilju iz Meksika
Ukus će vas oduševiti.
SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)