PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
Vege pica
Sastojci:
500 g mekog brašna
400 ml mlake vode
1 kašičica soli
2 kašike ulja
2 kašičice šećera
10 g kvasca
1 pakovanje jestivog cveća
1 cvekla
1 kašika ulja
so, biber
1 kašičica origana
1 kašičica semenki
1/2 kašike sirćeta
Priprema:
Pola količine vode pomešajte s kašikom brašna, kvascem, solju i šećerom. Dobro umutite, pa dodajte ulje i ostatak brašna. Mesite ga dok ne počne da se odvaja od zidova činije, prekrijte ga i ostavite na toplom da naraste oko 30 minuta. Cveklu oljuštite i skuvajte, potom izmiksirajte s kašikom ulja, semenkama, sirćetom, origanom, malo soli i bibera, te ostavite sa strane. Šake namažite uljem i od testa napravite dve jufke, premažite uljem, preklopite ih krpom i ostavite 10 minuta da odstoje. Okrugli pleh podmažite i prebacite testo u njega. Pecite 10 minuta dok se ne uhvati korica, izvadite i namažite namaz od cvekle, pa poređajte jestivo cveće. Zapecite još 5 minuta. Možete ukrasiti sa malo sira.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
AROMA IZ JUŽNE AMERIKE Gulaš na argentinski način postaće vaše omiljeno jelo
Nešto potpuno drugačije iz vaše kuhinje.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
LAGANA VEČERA ZA SVAKOG Napravite tipičnu tortilju iz Meksika
Ukus će vas oduševiti.
SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)