SPREMITE RASKOŠNU VEČERU Pašteta od ribe zasitiće celu porodicu
Kupite paradajz i eto vam zdravog obroka.
Riblja pašteta
Sastojci:
800 g oslića
1 manja šargarepa
3 veća krompira
1/2 šolje ulja
lovorov list
1 kašika senfa
sok od jednog limuna
malo jabukovog sirćeta
so, biber
Priprema:
Oslić očistite, poprskajte sirćetom i ostavite pola sata da upije. Posle toga ga operite i stavite da se kuva. Oljuštite krompire, šargarepu pa ubacite u šerpu sa oslićem i dodajte i lovor, so i biber. Prvo izvadite šargarepu, pa posle par minuta i sve ostalo. Oslić tek tada očistite od kostiju i sve sastojke spojite. Dodajte senf i sok od limuna pa mutite mikserom dodajući kap po kap ulja. Probajte, pa po ukusu dodajte još začina ako treba.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO PREDJELO ILI GRICKALICA Veganski nagetsi po receptu Ivane Vujsić odlični su za početak zdrave ishrane
Leblebija se kuva u tri puta više vode u poklopljenoj šerpici.
NEŠTO ŠTO TREBA DA PROBATE Rolat od krompira izvrsno predjelo
Potrebna je velika preciznost.
SALATA ZA SVAKI DAN Toliko dobro zasiti, da ćete poželeti da je jedete stalno
Nekoliko sastojaka je potrebno.
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Punjene paprike po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)