RUČAK KOJI ĆE SVI ZAVOLETI Boranija nije omiljen obrok, ali UZ OVAJ RECEPT će biti
Zdrava je i puna vitamina.
Mlečna boranija
Sastojci:
500 g boranije
1 crni luk
4 šargarepe
3 čena belog luka
suvi začin
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
0,5 l vode
malo sveže mirođije
50 ml mleka
Priprema:
Ispržite na ulju crni i beli luk koje ste prethodno sitno iseckali. Dodajte očišćenu šargarepu isečenu na kolutove, pa boraniju i sve zajedno kratko propržite. Pospite boraniju brašnom, suvim začinom i slatkom začinskom paprikom. Prelijte vodom i mešajte da se brašno i paprika dobro rastvore. Kuvajte četrdesetak minuta na slabijoj vatri, a pred kraj dodajte usitnjenu mirođiju i mleko.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)