RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija

Ivana Pavlović

20:00

Zdravi zalogaji 0

Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.

ražani hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g ražanog brašna
  • 350 g pšeničnog brašna
  • 20 g kvasca
  • 320 ml mlake vode
  • pola kašike soli
  • pola kašike šećera
  • 1 šoljica maslinovog ulja
  • laneno seme
  • suncokret
  • i semenke bundeve

Priprema

Prelijte vodom laneno seme da semenke nabubre, pa ih procedite. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i semenke pa sipajte ulje. Zasebno, u mlakoj vodi, razmutite kvasac pa ga dodajte u brašno i zamesite glatko i meko testo. Umotajte testo u činiji u kesu pa pustite da nadođe. Maslinovim uljem premažite radnu površinu pa premesite testo i napravite oblik vekne. U pleh obložen pek papirom prebacite veknu pa je pokrijte kesom i ostavite da nadođe. Nožem zasecite veknu pa pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pečen hleb pokrijte pamučnom krpom da odstoji. Umotajte hleb u krpu i ostavite da se prohladi.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading