RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
![ražani hleb](/data/images/2024-01-04/72919_shutterstock-739346722_f.jpg?timestamp=1708297200)
Potrebno je
- 150 g ražanog brašna
- 350 g pšeničnog brašna
- 20 g kvasca
- 320 ml mlake vode
- pola kašike soli
- pola kašike šećera
- 1 šoljica maslinovog ulja
- laneno seme
- suncokret
- i semenke bundeve
Priprema
Prelijte vodom laneno seme da semenke nabubre, pa ih procedite. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i semenke pa sipajte ulje. Zasebno, u mlakoj vodi, razmutite kvasac pa ga dodajte u brašno i zamesite glatko i meko testo. Umotajte testo u činiji u kesu pa pustite da nadođe. Maslinovim uljem premažite radnu površinu pa premesite testo i napravite oblik vekne. U pleh obložen pek papirom prebacite veknu pa je pokrijte kesom i ostavite da nadođe. Nožem zasecite veknu pa pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pečen hleb pokrijte pamučnom krpom da odstoji. Umotajte hleb u krpu i ostavite da se prohladi.
Možda vas zanima:
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-24/88676_hleb-1664761153_f.jpg)
DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-17/87949_shutterstock-1664761153_f.jpg)
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![lavaš hleb](/data/images/2024-03-07/79758_lavas-hleb_f.jpg)
LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju
Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.
![hleb od krompira](/data/images/2023-12-05/69831_hleb-smanjena-707162146_f.jpg)
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
![proteinska čokoladica](/data/images/2024-07-09/93472_shutterstock-390221605_f.jpg)
ZDRAVA PROTEINSKA ČOKOLADICA Rogač joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Savršen spoj rogača i kikiriki putera probudiće vam sva čula.
![lanene pločice](/data/images/2024-07-01/92572_shutterstock-381688348_f.jpg)
DOMAĆE LANENE PLOČICE Posna i jeftina užina koja će vas dugo držati sitim, a gotove začas
Napravićete ih za tren oka, a idealan su predlog za užinu kada nemate vremena za pripremu.
![dijetalni čizkejk](/data/images/2023-01-11/43848_dijetetski-cizkejk-1161319339_f.jpg)
DIJETALNI ČIZKEJK IDEALAN ZA DANE NA DIJETI Ne morate da brojite kalorije, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje ukusom za originalom, a uspeće svima.
![čija puding](/data/images/2024-06-14/90757_cia-puding_f.jpg)
ČIJA PUDING ZA DOBAR POČETAK DANA Zdrav i ukusan obrok za sunčane, letnje dane
Zdrava namirnica u sočnoj letnjoj kombinaciji, za pravo uživanje.
![zeleni smuti](/data/images/2024-05-31/89333_zeleni-smuti_f.jpg)
ZELENI SMUTI Ukusan i zdrav, za savršen početak dana, a gotov začas
Osvežiće vas u trenu.
Komentari (0)