RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
Potrebno je
- 150 g ražanog brašna
- 350 g pšeničnog brašna
- 20 g kvasca
- 320 ml mlake vode
- pola kašike soli
- pola kašike šećera
- 1 šoljica maslinovog ulja
- laneno seme
- suncokret
- i semenke bundeve
Priprema
Prelijte vodom laneno seme da semenke nabubre, pa ih procedite. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i semenke pa sipajte ulje. Zasebno, u mlakoj vodi, razmutite kvasac pa ga dodajte u brašno i zamesite glatko i meko testo. Umotajte testo u činiji u kesu pa pustite da nadođe. Maslinovim uljem premažite radnu površinu pa premesite testo i napravite oblik vekne. U pleh obložen pek papirom prebacite veknu pa je pokrijte kesom i ostavite da nadođe. Nožem zasecite veknu pa pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pečen hleb pokrijte pamučnom krpom da odstoji. Umotajte hleb u krpu i ostavite da se prohladi.
Možda vas zanima:
DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)