RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆI HLEB SA KROMPIROM Mekan kao duša, samo dodajte prilog po želji
Služite vrućeg uz prilog po želji.

DOMAĆI PROTEINSKI HLEB Zdrav i ukusan, pravićete stalno
Dodajte prilog po želji.

DOMAĆI HLEB Mekan kao duša i ukusan, po receptu bez mane
Služite ga vrućeg uz prilog po želji.

UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
- 150 g ražanog brašna
- 350 g pšeničnog brašna
- 20 g kvasca
- 320 ml mlake vode
- pola kašike soli
- pola kašike šećera
- 1 šoljica maslinovog ulja
- laneno seme
- suncokret
- i semenke bundeve
Priprema
Prelijte vodom laneno seme da semenke nabubre, pa ih procedite. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, so i semenke pa sipajte ulje. Zasebno, u mlakoj vodi, razmutite kvasac pa ga dodajte u brašno i zamesite glatko i meko testo. Umotajte testo u činiji u kesu pa pustite da nadođe. Maslinovim uljem premažite radnu površinu pa premesite testo i napravite oblik vekne. U pleh obložen pek papirom prebacite veknu pa je pokrijte kesom i ostavite da nadođe. Nožem zasecite veknu pa pecite oko sat vremena na 220 stepeni. Pečen hleb pokrijte pamučnom krpom da odstoji. Umotajte hleb u krpu i ostavite da se prohladi.

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

GRANATIRAN RODNI GRAD ZELENSKOG: U napadu na Krivi Rog poginule četiri osobe, troje povređeno

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!
GORI AUTOMOBIL KOD PUPINOVOG MOSTA: Buktinja nasred puta, kod isključenja za Zrenjanin (VIDEO)

SVAKA DESETA RADNjA U AUSTRIJI VIŠE NE PRIMA GOTOVINU: Nacionalna banka uvodi nove mere

TRČALA 10 KILOMETARA U ČARAPAMA I - POBEDILA: Nesvakidašnji poduhvat atletičarke Verice Đorđević iz Smedereva
Đurđev: Čedomir Antić učestvovao u rušenju i rastakanju države, on nije deo rešenja, već je deo problema! Ako Čeda treba da brani državu onda je država u velikom problemu!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

"SAMO JAKA SRBIJA GARANTUJE I OPSTANAK NAŠEG NARODA" Petković: Politički predstavnici Srba sa AP KiM podržali Pokret za narod i državu

POSNE KINOA PALAČINKE Ukusne i zdrave, samo im dodajte prilog po želji
Potrebno vam je samo dva sastojka, a biće vazdušaste i mekane.

HUMUS NAMAZ Gotov začas, a slasan i ukusan, slaže se uz razna jela
Namaz možete da čuvate do 3 dana u zatvorenoj činiji u frižideru.

UKUSNA KUS KUS SALATA Pikantna i aromatična, osvežiće vas u trenu
Drugačija i ukusna, bićete oduševljeni.

SALATA SA CVEKLOM I JABUKAMA Krepi organizam u trenu, a gotova začas
U sočnom spoju sa orasima, ovakvu salatu do sada niste jeli.

HELJDINA KAŠA SA PIRINČEM Zdrava i ukusna, za savršenu užinu
Pravi se lako , a puna vitamina.
Komentari (0)