PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Bakina vanglica 0

Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.

pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu 
  • 700 g rendanih kiselih jabuka
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 150 g mlevenog keksa
  • malo cimeta

i još :

  • 50 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • malo prah šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite, oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte šećere i cimet i izmešajte. Zasebno pomešajte ulje sa vodom. Po tri kore odvojite za jedan rolat, pa na prvu koru nanesite dve a na drugu jednu kašiku mešavine sa uljem i vodom. Pospite mlevenim keksom treću koru, pa dodajte još 4 kašike fila, pa još malo mlevenog keksa. pita Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading