PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 700 g rendanih kiselih jabuka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g mlevenog keksa
- malo cimeta
i još :
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- malo prah šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite, oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte šećere i cimet i izmešajte. Zasebno pomešajte ulje sa vodom. Po tri kore odvojite za jedan rolat, pa na prvu koru nanesite dve a na drugu jednu kašiku mešavine sa uljem i vodom. Pospite mlevenim keksom treću koru, pa dodajte još 4 kašike fila, pa još malo mlevenog keksa. pita Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BUREK PITA SA JABUKAMA Sočna i hrskava, a ukus je čista fantazija
Pravo sa kanala bakina kuhinja stiže recept za neodoljivu burek pitu.
BAKINA PITA SA JABUKAMA I ORASIMA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Sočna i mirisna, a super ide uz šoljicu kafe.
POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
NAJBOLJA PITA SA JABUKAMA 2 kašičice tajnog sastojka napraviće neverovatnu razliku u ukusu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)