PITA SA JABUKAMA Teta Mira nam je dala dugo čuvani recept, prste da poližete
Fenomanalna i slatka, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 700 g rendanih kiselih jabuka
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 g mlevenog keksa
- malo cimeta
i još :
- 50 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- malo prah šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite, oljuštite i izrendajte jabuke. Dodajte šećere i cimet i izmešajte. Zasebno pomešajte ulje sa vodom. Po tri kore odvojite za jedan rolat, pa na prvu koru nanesite dve a na drugu jednu kašiku mešavine sa uljem i vodom. Pospite mlevenim keksom treću koru, pa dodajte još 4 kašike fila, pa još malo mlevenog keksa. pita Uvijte u oblik rolata pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Mešavinom ulja i vode premažite rolate. Pecite pitu oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite prohlađene rolate pa ih pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
PITA SA KUPUSOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, ukusa koji priča priče
Držaće vas dugo sitim, a idealna za doručak ili večeru.
ČIZBURGER PITA Po receptu bez premca, za prave gurmane i one izbirljive
Sočna pita sa kačkavaljem koji se topi u ustima, ovakvu do sada niste jeli.
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
KROMPIRUŠA SA TUNJEVINOM Idealna za doručak ili večeru, a pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva čorba oduševiće i one izbirljive.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD ŠLJIVA S ČOKOLADOM Klasik bez premca po receptu bez mane, za prave sladokusce
Dodajte kao prilog omiljenom desertu ili mažite na hleb, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
MARMELADA OD VIŠANJA Oboriće s nogu sve koji je budu probali, zato najbolje stavite duplu meru
Fenomenalnog ukusa, prste da poližete.
Komentari (0)