A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće
Probajte nešto drugačiju varijantu.

Veganska varijanta
Možda vas zanima:

UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način
Lazanje su jednostavno neprikosnovene.

OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.

MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.

Sastojci:
1 pakovanje kora za lazanje
200 ml sosa od paradajza
1 glavica crnog luka
200 g spanaća
1 šargarepa
1 manja tikvica
2 šake kuvanog kukuruza
maslinovo ulje
300 g rendanog čedar sira
1 kašika bosiljka
origano
ZA VEGE BEŠAMEL:
500 ml biljnog mleka
50 g sojinog putera
5 kašika brašna
so, biber
Priprema:
Puter otopite, dodajte brašno i postepeno sipajte mleko i začinite. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. U sos od paradajza sipajte 2 kašike maslinovog ulja i kašičicu bosiljka. Spanać prodinstajte na crnom luku i malo maslinovog ulja. Šargarepu isecite na sitnije kocke, a tikvicu na krupnije pa dodajte i njih. Kukuruz skuvajte i na kraju ubacite i njega. Začinite biberom, origanom i solju. Dno tepsije premažite sosom i poređajte listove lazanja. Sipajte fil od povrća, pospite čedar sir, bešamel i ređajte dok ne potrošite materijal. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
SAVET Obavezno iscedite višak tečnosti iz povrća da se prilikom sečenja ne bi raspalo

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)