A MOŽE I OVAKO Lazanje bez mesa? Da, itekako je moguće
Probajte nešto drugačiju varijantu.
Veganska varijanta
Sastojci:
1 pakovanje kora za lazanje
200 ml sosa od paradajza
1 glavica crnog luka
200 g spanaća
1 šargarepa
1 manja tikvica
2 šake kuvanog kukuruza
maslinovo ulje
300 g rendanog čedar sira
1 kašika bosiljka
origano
ZA VEGE BEŠAMEL:
500 ml biljnog mleka
50 g sojinog putera
5 kašika brašna
so, biber
Priprema:
Puter otopite, dodajte brašno i postepeno sipajte mleko i začinite. Kuvajte dok se ne zgusne, pa sklonite sa šporeta. U sos od paradajza sipajte 2 kašike maslinovog ulja i kašičicu bosiljka. Spanać prodinstajte na crnom luku i malo maslinovog ulja. Šargarepu isecite na sitnije kocke, a tikvicu na krupnije pa dodajte i njih. Kukuruz skuvajte i na kraju ubacite i njega. Začinite biberom, origanom i solju. Dno tepsije premažite sosom i poređajte listove lazanja. Sipajte fil od povrća, pospite čedar sir, bešamel i ređajte dok ne potrošite materijal. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.
SAVET Obavezno iscedite višak tečnosti iz povrća da se prilikom sečenja ne bi raspalo
Možda vas zanima:
UKUS KOJI SE NE ZABORAVLJA Italijanski specijalitet na srpski način
Lazanje su jednostavno neprikosnovene.
OVO JOŠ NISTE PROBALI: Slane, a slatke čokoladne perece
Možete ih praviti i u mrsnoj i u posnoj varijanti.
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
PORTUGALSKI SENDVIČI BOLJI OD KLASIČNIH Po originalnom receptu, slasni i mekani kao duša
Francesinha (u prevodu sa portugalskog mala Fancuskinja) specijalitet je koji dolazi iz Portugala, tačnije iz grada Porta, gde postoje restorani specijalizovani za ovu vrstu jela.
BURITO S MLEVENIM MESOM Meksički specijalitet za dane kada nemate vremena, a prava je eksplozija ukusa
Tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
KAZANDIBI Probajte i uverite se zašto ceo kontinent obožava turski puding
Desert kazandibi potiče iz jelovnika starih Rimljana, a kasnije su ga preuzeli Turci.
BRIGADERO Brazilski kolačići bez kojih nijedna proslava ne može da prođe, a tope se u ustima
Supruga brigadira Eduarda Gomeza napravila je ove ukusne kuglice od kondenzovanog mleka i kakao praha, po čemu su i dobili ime.
Komentari (0)