POSTANITE EKSPERT KAO DA STE GRK Prepoznatljivi giros možete napraviti i u svojoj kuhinji

Alo.rs

16:00

Kulinarski globus 0

Neće vam biti teško da ga napravite.

POSTANITE EKSPERT KAO DA STE GRK Prepoznatljivi giros možete napraviti i u svojoj kuhinji
Shutterstock

Giros

Sastojci:

1-1,5 kg svinjetine (od vrata, rebara, mekše meso)

2 glavice crnog luka

maslinovo ulje

so, biber, origano

1 kašika senfa

Za serviranje:

lepinje

luk

paradajz

kečap

Priprema:

Meso isecite na komadiće i dobro ga premažite namazom od rendanog luka, ulja, senfa, soli, bibera i origana. Ostavite meso bar dva sata da upije ovu marinadu. Nakon toga, u dubljem tiganju sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi. Meso će pustiti vodu, pa će se najpre prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, a kada ispari tečnost, potrebno je još nekih 5 do 10 min da ga pržite uz stalno mešanje. Da biste umotali giros, potrebne su vam i lepinje ili tortilje, koje ćete zagrejati. Za prilog tanko isecite 
paradajz i luk, napravite pomfrit i caciki.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading