KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 200 g višanja (sveže ili iz kompota)
- 2 kašike šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom. Na zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem pecite krmenadle dok ne postanu zlatne i hrskave, otprilike 5-7 minuta sa svake strane. Dok se krmenadle peku, pripremite sos od višanja: ako koristite sveže višnje, stavite ih u tiganj, dodajte šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok višnje ne omekšaju i puste sok. U maloj posudi razmutite gustin u malo vode i dodajte u sos. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kada su krmenadle gotove, servirajte ih prelivene sosom od višanja. Ovaj slatko-kiseli sos savršeno se uklapa sa sočnim mesom, stvarajući jedinstvenu kombinaciju ukusa.
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)