KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.

krmenadle sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 200 g višanja (sveže ili iz kompota)
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Krmenadle začinite solju i biberom. Na zagrejanom tiganju sa maslinovim uljem pecite krmenadle dok ne postanu zlatne i hrskave, otprilike 5-7 minuta sa svake strane. Dok se krmenadle peku, pripremite sos od višanja: ako koristite sveže višnje, stavite ih u tiganj, dodajte šećer i limunov sok. Kuvajte na srednjoj vatri dok višnje ne omekšaju i puste sok. U maloj posudi razmutite gustin u malo vode i dodajte u sos. Kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Kada su krmenadle gotove, servirajte ih prelivene sosom od višanja. Ovaj slatko-kiseli sos savršeno se uklapa sa sočnim mesom, stvarajući jedinstvenu kombinaciju ukusa.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading