POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Nestaće sa stola čim se postave.

pohovane krmenadle
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 krmenadle
  • 1 jaje
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašičica sušenog origana ili peršuna (opciono)
  • ulje za prženje

Priprema:
Krmenadle operite i osušite papirnim ubrusom, pa ih začinite solju, biberom i sušenim začinima po izboru. Pripremite tri posude: u prvu stavite brašno, u drugu umućeno jaje, a u treću prezle. Svaku krmenadlu prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle zalepe. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pohovane krmenadle dok ne postanu zlatnosmeđe, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Gotove krmenadle izvadite na papirni ubrus da se ocedi suvišak ulja. Poslužite tople, uz prilog po izboru, poput salate ili krompira. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading