POHOVANE KRMENADLE SLASNIJE OD KLASIČNIH Za gurmane i one izbirljive, a meso se lepi za prste
Nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je
- 4 krmenadle
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica sušenog origana ili peršuna (opciono)
- ulje za prženje
Priprema:
Krmenadle operite i osušite papirnim ubrusom, pa ih začinite solju, biberom i sušenim začinima po izboru. Pripremite tri posude: u prvu stavite brašno, u drugu umućeno jaje, a u treću prezle. Svaku krmenadlu prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućeno jaje, a na kraju u prezle, dobro pritiskajući da se prezle zalepe. U velikom tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite pohovane krmenadle dok ne postanu zlatnosmeđe, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Gotove krmenadle izvadite na papirni ubrus da se ocedi suvišak ulja. Poslužite tople, uz prilog po izboru, poput salate ili krompira. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
PRŽENO MESO JE MASNO I TVRDO? Dodajte ove 2 namirnice i biće sočno i mekano kao duša
Ako prženje mesa dovede do toga da jelo bude masno, primenite jednostavne, a korisne savete.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Komentari (0)