PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
Za marinadu:
- 50 ml ulja
- 1 kašičica meda ili smeđeg šećera
- 3-4 čena belog luka seckanog
- mlevena crvena paprika
- malo cimeta
- crvena ljuta seckana paprika (po želji više komada)
- so, biber
- origano
- sok od pola limuna (može i kora)
Još:
- 1/2 kg mlade junetine ili teletine
- 5-6 crvenih paprika
- 2 glavice crnog luka
- pola korena celera
- 200-300 g oljuštenog paradajza na kocke
- 100 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve)
- još malo ulja i soli
- kuvan kukuruz
Priprema:
Izlupajte malo meso pa premažite uljem i zapecite u tiganju na malo ulja da porumene. Zatim secite meso na kocke pa luk na krupno. Dobro promešajte sastojke za marinadu pa dodajte seckano meso i povrće, sem pasulja i kukuruza. Promešajte dobro pa posolite i pouljite. Zatim probušite viljuškom pa pecite oko sat vremena na 190 stepeni. Otkrijte pa dodajte pasulj. Ostavite jelo u rerni još 10 minuta.
Možda vas zanima:
KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
SVINJSKI KARE SA SENFOM I LUKOM Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)