PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
Za marinadu:
- 50 ml ulja
- 1 kašičica meda ili smeđeg šećera
- 3-4 čena belog luka seckanog
- mlevena crvena paprika
- malo cimeta
- crvena ljuta seckana paprika (po želji više komada)
- so, biber
- origano
- sok od pola limuna (može i kora)
Još:
- 1/2 kg mlade junetine ili teletine
- 5-6 crvenih paprika
- 2 glavice crnog luka
- pola korena celera
- 200-300 g oljuštenog paradajza na kocke
- 100 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve)
- još malo ulja i soli
- kuvan kukuruz
Priprema:
Izlupajte malo meso pa premažite uljem i zapecite u tiganju na malo ulja da porumene. Zatim secite meso na kocke pa luk na krupno. Dobro promešajte sastojke za marinadu pa dodajte seckano meso i povrće, sem pasulja i kukuruza. Promešajte dobro pa posolite i pouljite. Zatim probušite viljuškom pa pecite oko sat vremena na 190 stepeni. Otkrijte pa dodajte pasulj. Ostavite jelo u rerni još 10 minuta.
Možda vas zanima:
LOVAČKE ŠNICLE Slasni specijalitet po ukusu bez premca, a meso se lepi za prste
Neodoljive, pravićete stalno.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
NAJSOČNIJI BATACI Grčki, hrskavi, medeni, a meso se lepi za prste
Neodoljivi i slasni, samo dodajte prilog po želji.
PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati
Najbolje služite uz kuvani kukuruz.
PITA SA MESOM Neodoljiva i slasna, prste da poližete
Služite toplu uz prilog po želji.
NEODOLJIVA PITA SA VIŠNJAMA Savršena i neodoljiva, uzećete parče više
Svaki zalogaj je raj za sladokusce, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.
Komentari (0)