PIKANTNO MEKSIČKO JELO SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, a gurmani će ga obožavati

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz kuvani kukuruz.

jelo sa povrćem
Shutterstock

Za marinadu:

  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica meda ili smeđeg šećera
  • 3-4 čena belog luka seckanog
  • mlevena crvena paprika
  • malo cimeta
  • crvena ljuta seckana paprika (po želji više komada)
  • so, biber
  • origano
  • sok od pola limuna (može i kora)

Još:

  • 1/2 kg mlade junetine ili teletine
  • 5-6 crvenih paprika
  • 2 glavice crnog luka
  • pola korena celera
  • 200-300 g oljuštenog paradajza na kocke
  • 100 g kuvanog crvenog pasulja (iz konzerve)
  • još malo ulja i soli
  • kuvan kukuruz

Priprema:

Izlupajte malo meso pa premažite uljem i zapecite u tiganju na malo ulja da porumene. Zatim secite meso na kocke pa luk na krupno. Dobro promešajte sastojke za marinadu pa dodajte seckano meso i povrće, sem pasulja i kukuruza. Promešajte dobro pa posolite i pouljite. Zatim probušite viljuškom pa pecite oko sat vremena na 190 stepeni. Otkrijte pa dodajte pasulj. Ostavite jelo u rerni još 10 minuta.

@moja.trpeza

Ćureće šnicle u hrskavoj korici Sastojci: 500g Ćurećeg mlevenog mesa 1 jaje 150g prezli 150g crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka Peršun, so, biber Priprema: Isecite crni luk i šargarepu, prodinstajte na ulju. U posudu stavite mleveno meso, začine, beli luk i dinstanu šargarepu i luk, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se ohladi, zatim dodajte prezle i jaje, i formirajte šnicle. Pržite ih u ulju dok ne dobiju hrskavu koricu. Prelijte sa sosom, stavite u vatrostalnu posudu i zapecite na 200°C još 10 minuta. Poslužite! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading