PITA SA MAKOM I VIŠNJAMA NA VODI Savršena poslastica za dane strogog posta

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.

pita sa višnjama i makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog maka
  • 500 g kora za pitu
  • 200 g višanja
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • malo cimeta

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak sa šećerima, pa sipajte vodu. Promešajte sve dobro, da dobijete smesu kao za palačinke. Ostavite da proključa, pa skinite sa šporeta. Umešajte cimet pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa stavite jednu koru i premažite makom. Preko naneite još jednu koru pa premažite mak filom. Zatim, poređajte višnje pa stavite još 2 kore i premažite ih filom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korom poprskanom vodom. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

@moja.trpeza Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading