PITA SA MAKOM I VIŠNJAMA NA VODI Savršena poslastica za dane strogog posta
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 400 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 200 g višanja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- malo cimeta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mak sa šećerima, pa sipajte vodu. Promešajte sve dobro, da dobijete smesu kao za palačinke. Ostavite da proključa, pa skinite sa šporeta. Umešajte cimet pa promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa stavite jednu koru i premažite makom. Preko naneite još jednu koru pa premažite mak filom. Zatim, poređajte višnje pa stavite još 2 kore i premažite ih filom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite sa korom poprskanom vodom. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)