NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek
Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 200 g suvih šljiva
- 100 g grožđa
- 1 čaša crnog vina
- 1/2 kašike ruma
- 250 g margarina
- 1 vanilin-šećer
- 12 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
- 1 kašika ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Sameljite suvo voće pa ga odložite sa strane. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić i muškatni oraščić, pa odložite. Margarin i šećer umutite mikserom, pa dodajte vanilu i jaja. Mešajte još minut, dok smesa ne postane homogena. Dodajte suve sastojke, pa promešajte. Zatim dodajte voće i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu preručite u kalup za pečenje, pa pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni. Izvadite iz kalupa, pa je prelijte rumom i crnim vinom. Otopite čokoladu pa premažite tortu čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
MILKA TORTA Savršen spoj bele i crne čokolade u ukusu koji se ne zaboravlja
Ako volite čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
KESTEN TORTA Fenomenalna poslastica sa glavnom jesenjom namirnicom, ukusa koji priča priče
Kremasta i izdašna, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO ZA SVETU PETKU Po starom tradicionalnom receptu, a tajna je u ovom sastojku
Pravoslavni hrišćani 27. oktobra slave veliki praznik Sv. Petku, a evo i predloga za najbolje slavsko žito.
Komentari (0)