NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.

negre torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g suvih šljiva
  • 100 g grožđa
  • 1 čaša crnog vina
  • 1/2 kašike ruma
  • 250 g margarina
  • 1 vanilin-šećer
  • 12 jaja
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Za glazuru:

  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Sameljite suvo voće pa ga odložite sa strane. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić i muškatni oraščić, pa odložite. Margarin i šećer umutite mikserom, pa dodajte vanilu i jaja. Mešajte još minut, dok smesa ne postane homogena. Dodajte suve sastojke, pa promešajte. Zatim dodajte voće i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu preručite u kalup za pečenje, pa pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni. Izvadite iz kalupa, pa je prelijte rumom i crnim vinom. Otopite čokoladu pa premažite tortu čokoladnom glazurom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading