NEGRE TORTA Omiljena kolumbijska poslastica koja se smaže za tren oka, a rum joj daje poseban šmek
Očaravajuća čokoladna poslastica za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 200 g suvih šljiva
- 100 g grožđa
- 1 čaša crnog vina
- 1/2 kašike ruma
- 250 g margarina
- 1 vanilin-šećer
- 12 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 1/2 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
- 1 kašika ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Sameljite suvo voće pa ga odložite sa strane. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, karanfilić i muškatni oraščić, pa odložite. Margarin i šećer umutite mikserom, pa dodajte vanilu i jaja. Mešajte još minut, dok smesa ne postane homogena. Dodajte suve sastojke, pa promešajte. Zatim dodajte voće i mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu preručite u kalup za pečenje, pa pecite u već zagrejanoj rerni 20 minuta na 250 stepeni. Izvadite iz kalupa, pa je prelijte rumom i crnim vinom. Otopite čokoladu pa premažite tortu čokoladnom glazurom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)