NEMOJTE DA BACATE STARI HLEB Iskoristite da napravite picu pa pozovite prijatelje
Iskoristite stari hleb i napravite preukusno jelo za veče sa prijateljima.
Potrebno je
- 500 g starog hleba, narezanog na kocke
- 2 jaja
- 700 ml mleka
- 20 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- ½ kašičice šećera
- crni biber
- 250 g mocarele, narendane
- 200 g šunke
- zelene masline
- origano
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zalijte vrelim mlekom stari hleb, pa ostavite da upije. Onda rukama promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte jaja, ulje, pospite suvim biljnim začinom, pa dobro izmešajte. Utisnite smesu u kalup. Zasebno pomešajte seckani paradajz sa šećerom i biberom pa prelijte preko hleba. Dodajte šunku, mocarelu i masline. Pecite picu oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite origanom i služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
PICA SA ČOKOLADOM Italijanski klasik na drugačiji način, kao osmišljena za savršeno veče
Slatka verzija omiljenog italijanskog jela, ukusa koji priča priče.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)