ORIJENT TORTA Očaravajuća poslastica skupog ukusa za koju se svaki trud isplati, ovakvu niste jeli

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Čarobna torta u spoju različitih ukusa, dekorativnim izgledom ukrasiće svečanu trpezu, a ukusom raspametiti goste.

orijent torta
Printscreen/Youtube

Potrebno je

Za koru

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 80 g suvog grožđa
  • 80 g oraha
  • 80 g suvih smokvi
  • 1,5 kašika brašna

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 400 ml mleka
  • 80 g bele čokolade
  • 70 g maslaca

I još:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 30 g bele čokolade

Priprema

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Iseckajte orahe, suvo grožđe i smokve, pa ih izmešajte sa brašnom. Sjedinite špatulom lagano sa belancima. Preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Gotovu prohlađenu koru, presecite po dužini na pola. U jednu šerpu sipajte 300 ml mleka sa šećerom da provri, a u drugoj posudi sjedinite žumanca sa pudingom i 100 ml mleka, pa zakuvajte u provrelom mleku uz neprestano mućenje žicom. Skinute sa vatre i u to dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Zasebno umutite maslac, sa kašikom žutog fila, pa onda dodajte sav fil i penasto umutite. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Na tacnu stavitr koru, premažite žutim filom, pa slojem slatke pavlake, opet kora, pa ponovo žuti fil i pavlaka.  Premažite tortu i sa strane žutim kremom i pavlakom, a odozgo narendajte belu čokoladu. Ostaviti u firžideru da prenoći. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading