ORIJENT TORTA Očaravajuća poslastica skupog ukusa za koju se svaki trud isplati, ovakvu niste jeli
Čarobna torta u spoju različitih ukusa, dekorativnim izgledom ukrasiće svečanu trpezu, a ukusom raspametiti goste.

Potrebno je
Možda vas zanima:

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SUZANINA PRINCES VANILA TORTA SAVRŠENA ZA USKRS Očaravajuća poslastica bogatog ukusa za pravo uživanje
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Suzane Golubović iz Niša.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POSNA TIRAMISU TORTA Savršen spoj palačinki i kafe, ukusa koji budi sva čula
Fenomenalna poslastica za dane Uskršnjeg posta.
Za koru
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 80 g suvog grožđa
- 80 g oraha
- 80 g suvih smokvi
- 1,5 kašika brašna
Za fil:
- 5 žumanaca
- 3 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 400 ml mleka
- 80 g bele čokolade
- 70 g maslaca
I još:
- 200 ml slatke pavlake
- 30 g bele čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Iseckajte orahe, suvo grožđe i smokve, pa ih izmešajte sa brašnom. Sjedinite špatulom lagano sa belancima. Preručite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Gotovu prohlađenu koru, presecite po dužini na pola. U jednu šerpu sipajte 300 ml mleka sa šećerom da provri, a u drugoj posudi sjedinite žumanca sa pudingom i 100 ml mleka, pa zakuvajte u provrelom mleku uz neprestano mućenje žicom. Skinute sa vatre i u to dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Zasebno umutite maslac, sa kašikom žutog fila, pa onda dodajte sav fil i penasto umutite. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku. Na tacnu stavitr koru, premažite žutim filom, pa slojem slatke pavlake, opet kora, pa ponovo žuti fil i pavlaka. Premažite tortu i sa strane žutim kremom i pavlakom, a odozgo narendajte belu čokoladu. Ostaviti u firžideru da prenoći. Bon appetit!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)