SOČNO ZADOVOLJSTVO ZA SVA ČULA Prevrnuti kolač od rabarbare pomera granice dobrog ukusa
Sočan, zdrav i preukusan, za one izbirljive.
![kolač od rabarbare](/data/images/2024-06-27/92286_shutterstock-118730392_f.jpg?timestamp=1719439200)
Potrebno je
- 200 g maslaca
- 400 g stabljike rabarbare
- 2 šolje šećera
- šolja i po brašna
- kašilica i po praška za pecivo
- 2 jaja
- 250 ml kisele pavlake
- pola kašičice rendane kore pomorandže
- kašika soka od pomorandže
- 150 g otopljenog maslaca
- 100 g brašna
- 50 šećera
- 2 prstohvata soli
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. 100 g maslaca isecite na kocke i rasporedite po dnu kalupa. Isecite rabarbaru na manje komade, pa je pospite šećerom i ostavite 5 minuta da stoji. Rasporedite je preko maslaca. Preostali maslac umutite sa šećerom, pa dodajte koricu i sok od pomorandže, jaja i kiselu pavlaku. Postepeno dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Prelijte smesu preko rabarbare. Od otopljenog maslaca, brašna, šećera i soli napravite mrvičasto testo i pospite preko testa u kalupu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prevrnite kolač naopačke pa ostavite da se prohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg)
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
![kolač sa kajsijama](/data/images/2024-06-28/92327_kolac-sa-kajsijama_f.jpg)
KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.
![žerbo kocke](/data/images/2024-06-28/92361_zerbo-kocke_f.jpg)
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
![vranjanski uštipci](/data/images/2024-07-02/92649_shutterstock-2205030541_f.jpg)
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
![princes krofne](/data/images/2024-01-10/73433_shutterstock-2273808655_f.jpg)
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
![posna švarcvald torta](/data/images/2024-07-01/92599_shutterstock-2034879827_f.jpg)
POSNA ŠVARCVALD TORTA BOLJA OD MRSNE Očaravajuća poslastica sa višnjama i čokoladom, po receptu bez mane
Ako volite višnje i čokoladu, ovu poslasticu ćete obožavati.
![rolat sa džemom od kajsija](/data/images/2024-07-01/92590_rolat-sa-dzemom-od-kajsija_f.jpg)
FENOMENALNI ROLAT SA DŽEMOM OD KAJSIJA Aromatični desert od kog zamiriše cela kuća, za pravo uživanje
Desert za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
![lukovača](/data/images/2024-07-01/92582_lukovaca_f.jpg)
LUKOVAČA Posno jelo koje obara s nogu, aromatično i slasno, prste da poližete
Fenomenalne pogače sa lukom oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)