SOČNO ZADOVOLJSTVO ZA SVA ČULA Prevrnuti kolač od rabarbare pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočan, zdrav i preukusan, za one izbirljive.

kolač od rabarbare
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g maslaca
  • 400 g stabljike rabarbare 
  • 2 šolje šećera
  • šolja i po brašna
  • kašilica i po praška za pecivo
  • 2 jaja 
  • 250 ml kisele pavlake
  • pola kašičice rendane kore pomorandže 
  • kašika soka od pomorandže 
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 100 g brašna
  • 50 šećera
  • 2 prstohvata soli

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. 100 g maslaca isecite na kocke i rasporedite po dnu kalupa. Isecite rabarbaru na manje komade, pa je pospite šećerom i ostavite 5 minuta da stoji. Rasporedite je preko maslaca. Preostali maslac umutite sa šećerom, pa dodajte koricu i sok od pomorandže, jaja i kiselu pavlaku. Postepeno dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Prelijte smesu preko rabarbare. Od otopljenog maslaca, brašna, šećera i soli napravite mrvičasto testo i pospite preko testa u kalupu. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prevrnite kolač naopačke pa ostavite da se prohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading