PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

PIKANTNI SOM Posno jelo pravi je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

OSLIĆ ORLI Najbolji ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Riba je poznata kao namirnica koja zamenjuje meso, a ovaj oslić će vas oduševiti od

SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
- 4 manje pastrmke
- kašičica biljnog začina
- 3 kašičice limunovog soka
- 150 g šampinjona
- 150 g bukovača
- 2 celerove stabljike
- 50 ml belog vina
- kašičica naseckanog peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama, celerom i kuvanim krompirom.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)