PASTRMKA SA PEČURKAMA Riblji specijalitet za dane posta koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

U sočnom i slasnom spoju sa pečurkama, za pravo uživanje.

pastrmka sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica biljnog začina
  • 3 kašičice limunovog soka
  • 150 g šampinjona
  • 150 g bukovača
  • 2 celerove stabljike
  • 50 ml belog vina
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja

Priprema:
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama, celerom i kuvanim krompirom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading