SKONSI Tradicionalne engleske pogačice sa čokoladom niko ne odbija, po receptu bez mane
Fenomenalne i slatke pogačice sa čokoladom raspametiće sve koji ih budu probali.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo pomešajte. Dodajte puter iseckan na kockice pa zamesite testo, treba da bude kao gusta palenta. Zasebno, u posudi umutite jaja sa mlekom i vanilinim ekstraktom. Sjedinite obe smese, pa ručno zamesite testo. Podelite ga na dva dela, pa od svakoga formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika. Ostavite u frižideru pola sata. Pecite pogačice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ni malo ne zaostaju za originalom, a tope se u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
HLEB SA SUVIM GROŽĐEM I CIMETOM Slatko zadovoljstvo probudiće sva čula, a uspeva svima
Možete da ga jedete za užinu ili desert, ili da ga dodate uz omiljeni namaz.
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
Komentari (0)