BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg?timestamp=1719784800)
Potrebno je
Za krem:
- 4 žumanca.
- 60 g kondenzovanog mleka.
- 30 g kukuruznog skroba (gustina)
- 60 g šećera.
- 10 g vanilin šećera
- 320 ml mleka
- 20 g putera
Za biskvit:
- 4 jaja.
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašno
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Za ganaš:
- 120 g crne čokolade
- 120 g pavlake za šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, šećere i mleko, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zakuvajte sve dok se krem ne zgusne. Dodajte puter, pa pokrijte prozirnom folijom. Zasebno, pomešajte žumanca, šećer, ulje, mleko i so. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte da nema grudvica. U odvojenoj posudi umutite sirće sa belancima, pa postpeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Dodajte špatulom sneg u žumanca. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Isecite ivice gotovoj kori pa premažite žuti krem. Pavlaku zagrejte u mikritalasnoj pa joj dodajte čokoladu. Čokoladnim ganažom prelijte bostonsku krempitu, pa nožem poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru, da se dobro prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
![kolač sa kajsijama](/data/images/2024-06-28/92327_kolac-sa-kajsijama_f.jpg)
KOLAČ SA KAJSIJAMA Osvežavajući desert mekan kao duša, za vrele letnje dane
Sočan i lagan, za pravo zadovoljstvo.
![žerbo kocke](/data/images/2024-06-28/92361_zerbo-kocke_f.jpg)
ŽERBO KOCKE Mađarski desert koji samo dobija na popularnosti, a nestane sa stola odmah
Mađarski starinski kolači od kora, džema i oraha.
![rafaelo kocke](/data/images/2024-06-27/92282_shutterstock-367770227_f.jpg)
RAFAELO KOCKE Letnji desert sa kokosom koji miriše na more, otopićete se od miline
Ako volite kokos, ovaj kolač ćete da obožavate.
![posna banofi pita](/data/images/2024-07-02/92695_shutterstock-2184736287_f.jpg)
BANOFI PITA Posna poslastica sa bananama, mekana kao duša, a miriše na ljubav
Prava letnja poslastica koja se smaže za tren oka.
![torta sa makom i keksom](/data/images/2024-07-02/92685_shutterstock-1069227428_f.jpg)
POSNA VOĆNA POSLASTICA SA MLEVENIM KEKSOM I MAKOM Neodoljiva, a gotova za 15 minuta
Očaravajuća torta probudiće sva čula.
![dijetalni čokoladni kolač](/data/images/2024-07-02/92651_shutterstock-1750159505_f.jpg)
ČOKOLADNI KOLAČ Nema šećer ni brašno, a osvaja na prvi zalogaj, pravićete stalno
Fenomenalan i sladak, najbolje stavite odmah duplu meru.
![bostonska krempita](/data/images/2024-07-01/92583_shutterstock-2447560787_f.jpg)
BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.
![mrvičasti kolač sa smokvama](/data/images/2024-06-28/92365_shutterstock-1965055240_f.jpg)
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
Komentari (0)