PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
Potrebno je
- sok od dve pomorandže
- 125 g maslaca
- 60 g šećera
- 1 kašika likera od narandže
- 3 kašike konjaka
- 130 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
Priprema
U većoj posudi prosejte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini pa sipajte smesu jaja, mleka i ulja i mešajte, dok ne dobijete retko testo. U tiganju na zagrejanom ulju ulijte 2 kašike testa. Pecite po minut sa svake strane. Pečene palačinke stavi na veliki tanjir i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi liepile. U šerpicu zakuvajte sok od pomorandže, maslac i šećer pet minuta. Palačinku položite u tiganj, prelijte prelivom, presavijte popola pa opet popola. Tako uradite za sve palačinke. Zasebno zagrejte konjak i liker. Sklonite sa ringle, prelijte palačunke, pa ih prebacite u vruće posudice i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Pravo letnje zadovoljstvo koje budi sva čula
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)