PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.
Potrebno je
- sok od dve pomorandže
- 125 g maslaca
- 60 g šećera
- 1 kašika likera od narandže
- 3 kašike konjaka
- 130 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
Priprema
U većoj posudi prosejte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini pa sipajte smesu jaja, mleka i ulja i mešajte, dok ne dobijete retko testo. U tiganju na zagrejanom ulju ulijte 2 kašike testa. Pecite po minut sa svake strane. Pečene palačinke stavi na veliki tanjir i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi liepile. U šerpicu zakuvajte sok od pomorandže, maslac i šećer pet minuta. Palačinku položite u tiganj, prelijte prelivom, presavijte popola pa opet popola. Tako uradite za sve palačinke. Zasebno zagrejte konjak i liker. Sklonite sa ringle, prelijte palačunke, pa ih prebacite u vruće posudice i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
PROTEINSKE PALAČINKE SOČNIJE OD KLASIČNIH Osvajaju od prvog zalogaja, a mekane kao pamuk
Ako volite klasične palačinke, ove proteinske ćete da obožavate.
PALAČINKE SA KOKOSOM I JAGODAMA Pravo letnje zadovoljstvo koje budi sva čula
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)