PALAČINKE SUZET Napravljenje u čast poznate glumice i baronice, a tope se u ustima
Čuvene palačinke izum su francuskog šefa kuhinje Augusta Eskofiera koji ih je napravio u čast glumice i baronice Suzane Reicenberg, poznate pod nadimkom Suzet.

Potrebno je
- sok od dve pomorandže
- 125 g maslaca
- 60 g šećera
- 1 kašika likera od narandže
- 3 kašike konjaka
- 130 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 1 kašika ulja
- 300 ml mleka
Priprema
U većoj posudi prosejte brašno i so. Napravite udubljenje u sredini pa sipajte smesu jaja, mleka i ulja i mešajte, dok ne dobijete retko testo. U tiganju na zagrejanom ulju ulijte 2 kašike testa. Pecite po minut sa svake strane. Pečene palačinke stavi na veliki tanjir i između svake položi papir za pečenje kako se ne bi liepile. U šerpicu zakuvajte sok od pomorandže, maslac i šećer pet minuta. Palačinku položite u tiganj, prelijte prelivom, presavijte popola pa opet popola. Tako uradite za sve palačinke. Zasebno zagrejte konjak i liker. Sklonite sa ringle, prelijte palačunke, pa ih prebacite u vruće posudice i služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:

PALAČINKE SA MAKOM I CIMETOM Fenomenalne i slatke, u aromatičnom spoju
Zamirisaće cela kuća.

SAVRŠENE PALAČINKE Caka je u ovome, biće savršene
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Dodajte prilog po želji i uživajte
Dodajte javorov sirup, med ili prilog po želji, za pravo uživanje.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi jesenji desert koji se ne propušta, a zamirisaće cela kuća
Savršene za jesen i lepo druženje sa prijateljima.

ČUPAVCI Starinski slatkiš sa kokosom za sve svečane prilike
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNI PAPRIKAŠ SA ŠAMPINJONIMA Zasitno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Jedostavno jelo skupog ukusa zagrejaće vas u trenu.

POSNE LEPINJICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad ukusnije
Služite uz prilog po želji.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

PUNJENI PARADAJZ SA MLEVENIM MESOM Sočni specijalitet od kog će vam poći voda na usta
Jelo koje će obožavati cela porodica.
Komentari (0)