TURSKI DESERT IZ TIGANJA Gotov začas, a ukusan kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sladak i solačn, ovakav do sada niste jeli, zato najbolje napravite duplu meru.

turski desert
Printscreen

Za testo:

  • 1 čaša griza 
  • 1,5 šolje tople vode 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica brašna 
  • 1 pakovanje praška za pecivo 
  • so

Za sirup:

  • 1 čaša šećera 
  • 1 čaša vode 
  • 1 kriška limuna

Za punjenje:

  • mocarela 
  • sir čedar 

Za dekoraciju:

  • pistaći

Priprema

U jednoj posudi pomešajte griz, mlaku vodu, suvi kvasac, šećer i brašno. Mikserom dobro sjedinite pa dodajte prašak za pecivo. Dobro promešajte i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme pravite sirup. U šerpicu sipajte šećer i vodu i dobro promešajte. Dodajte kašiku limuna i ostavite da se kuva 5 minuta, zatim skinite sa ringle. Zatim narendajte sireve. U dubljem tiganju, na 2 kapi ulja, pecite polovinu smese za testo, sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Ponovite postupak i za drugu polovinu testa. U zasebnom tiganju zagrejte ulje, ubacite pečenu polovinu, pa je pospite rendanim sirevima. Poklopite drugom polovinom testa. Pecite 5 minuta na tihoj vatri. Pečeno testo izrežite na trouglove i preijte pripremljenim, šećernim sirupom. Na kraju, pospite desert mlevenim pistaćima. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading