TURSKI DESERT IZ TIGANJA Gotov začas, a ukusan kao da ste se trudili satima
Sladak i solačn, ovakav do sada niste jeli, zato najbolje napravite duplu meru.
Za testo:
- 1 čaša griza
- 1,5 šolje tople vode
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica brašna
- 1 pakovanje praška za pecivo
- so
Za sirup:
- 1 čaša šećera
- 1 čaša vode
- 1 kriška limuna
Za punjenje:
- mocarela
- sir čedar
Za dekoraciju:
- pistaći
Priprema
U jednoj posudi pomešajte griz, mlaku vodu, suvi kvasac, šećer i brašno. Mikserom dobro sjedinite pa dodajte prašak za pecivo. Dobro promešajte i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da odstoji 15 minuta, a za to vreme pravite sirup. U šerpicu sipajte šećer i vodu i dobro promešajte. Dodajte kašiku limuna i ostavite da se kuva 5 minuta, zatim skinite sa ringle. Zatim narendajte sireve. U dubljem tiganju, na 2 kapi ulja, pecite polovinu smese za testo, sve dok ne dobije blago zlatnu boju. Ponovite postupak i za drugu polovinu testa. U zasebnom tiganju zagrejte ulje, ubacite pečenu polovinu, pa je pospite rendanim sirevima. Poklopite drugom polovinom testa. Pecite 5 minuta na tihoj vatri. Pečeno testo izrežite na trouglove i preijte pripremljenim, šećernim sirupom. Na kraju, pospite desert mlevenim pistaćima. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)