KEMAL PAŠA Jedan od najlepših turskih deserta raspametiće i one koji ne vole slatko

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Izuzetno sladak desert, za one izbirljive.

kemal paša
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 čaša svežeg neslanog kravljeg sira
  • 2 jajeta
  • 150 g griza
  • 1 čaša brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za sirup:

  • 3 čaše šećera
  • 3 čaše vode
  • sok od pola limuna
  • 1 l mleka - za puding
  • 1 čaša šećera- za puding
  • 2 pune kašike skroba- za puding
  • 3 kašike brašna- za puding
  • 1 kesica vanilin šećera- za puding

Priprema:
U jednoj posudi pomešajte sveži sir sa jajima, pa dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, pa rukom pravite kuglice malo manje od veličine jajeta. Oblikujte i ređajete u podmazanu tepsiju. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. U šerpu stavite vodu sa šećerom i pola limuna da prokuva, pa dodajte pečene loptice od testa. Kuvajte oko 15 minuta, na tihoj vatri. Zasebno pomešajte mleko, skrob, brašno i šećer kao za puding. Kuvajte uz konstantno mešanje, na laganoj vatri.U zgusnutu smesu umešajte vanilin šećer pa kuvajte još 2 minuta. Rešetkastom kašikom vadite loptice od testa i ređajte u kalup. Prelijete kolač pripremljenim pudingom koji ste napravili i ostavite da se prohladi u frižideru. Na kraju, pospite mlevenim orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading