KEMAL PAŠA Jedan od najlepših turskih deserta raspametiće i one koji ne vole slatko
Izuzetno sladak desert, za one izbirljive.
Potrebno je
- 1 čaša svežeg neslanog kravljeg sira
- 2 jajeta
- 150 g griza
- 1 čaša brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
- 3 čaše šećera
- 3 čaše vode
- sok od pola limuna
- 1 l mleka - za puding
- 1 čaša šećera- za puding
- 2 pune kašike skroba- za puding
- 3 kašike brašna- za puding
- 1 kesica vanilin šećera- za puding
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte sveži sir sa jajima, pa dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Zamesite testo, pa rukom pravite kuglice malo manje od veličine jajeta. Oblikujte i ređajete u podmazanu tepsiju. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. U šerpu stavite vodu sa šećerom i pola limuna da prokuva, pa dodajte pečene loptice od testa. Kuvajte oko 15 minuta, na tihoj vatri. Zasebno pomešajte mleko, skrob, brašno i šećer kao za puding. Kuvajte uz konstantno mešanje, na laganoj vatri.U zgusnutu smesu umešajte vanilin šećer pa kuvajte još 2 minuta. Rešetkastom kašikom vadite loptice od testa i ređajte u kalup. Prelijete kolač pripremljenim pudingom koji ste napravili i ostavite da se prohladi u frižideru. Na kraju, pospite mlevenim orasima.
Možda vas zanima:
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)