MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

mača čizkejk
Shutterstock

Za podlogu

  • 200 g čokoladnog keksa
  • 45 g maslaca

Za krem

  • 450 g krem sira
  • 135 g šećera
  • 2 jaja
  • 2 kašike mača praha
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta

Za dekoraciju

  • jagode

Priprema

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Izblendajte keks što sitnije. U posudu stavite keks i otopljeni maslac pa dobro pomešajte. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Izvadite kalup pa smanjite na 150 stepeni. U veliku posudu stavite krem sir i šećer, pa mutite tri minuta, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Mutite i dalje, pa dodajte jaja, jedno po jedno. Dodajte mača prah i vanilin ekstrakt pa mutite sve dok smesa ne postane kompaktna. Izlijte smesu u kalup i pecite 45 minuta. Ostavite u rerni sa otvorenim vratima nekoliko minuta, pa ga izvadite i ostavite da se prohladi. Ostavite kolač u frižideru nekoliko sati. Bon appetit!

@moja.trpeza Ovi kulinarski trikovi će vam pomoći da postanete šef u svojoj kuhinji #fy #fypシ #foryou #foryoupage #viral #viraltiktok #trpeza #food ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading