KUPUSARA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju dok ne postane zlatan. Dodajte iseckan kiseli kupus i dinstajte dok ne omekša. U posebnoj posudi umutite jaja i jogurt. Na kore za pitu rasporedite dinstani kupus i prelijte smesom od jaja i jogurta. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući korom. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok pita ne postane zlatna. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
POSNA PITA OD ŠAMPINJONA I PRAZILUKA PO TETA DARINOM RECEPTU Greje dušu i telo, a slasniju niste jeli
Od gotovih kora i sočnog fila, nema ko vam neće tražiti recept.
POSNI ROLAT SA PEČURKAMA Krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Sočni rolat oduševiće vas ukusom, nema ko vam neće tražiti recept.
PITA S KISELIM KUPUSOM I SUVIM MESOM Gurmanski delikates koji drži dugo sitim, a nema ko će ostati na 1 parčetu
Sočna i drugačija, najbolje ide uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
SLASNI BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Hrskavi i ukusni, prste da poližete
Aromatično jelo oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole
VOJVOĐANSKI BATACI Aromatično jelo sa višnjama i cimetom, a meso se lepi za prste
Slasni spoj mesa sa pavlakom, višnjama i cimetom, za prave gurmane.
POSNA DOBOŠ TORTA Čuvena poslastica dostojna kraljevske trpeze, po receptu bez mane
Ni malo ne zaostaje za originalom, a savršena za slavsku trpezu.
Komentari (0)