KUPUSARA Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli
Slasna pita za prave gurmane.
Potrebno je
- 500 g kupusa
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- so i biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju dok ne postane zlatan. Dodajte iseckan kiseli kupus i dinstajte dok ne omekša. U posebnoj posudi umutite jaja i jogurt. Na kore za pitu rasporedite dinstani kupus i prelijte smesom od jaja i jogurta. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući korom. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, dok pita ne postane zlatna. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKA TO ZNA DA SPREMI NAJBOLJE Ovo je recept koje su naše nane spremale preukusnu pitu
Potrebno je samo nekoliko sastojaka.
PITA S KISELIM KUPUSOM I SUVIM MESOM Gurmanski delikates koji drži dugo sitim, a nema ko će ostati na 1 parčetu
Sočna i drugačija, najbolje ide uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
PITA SA PAPRIKAMA RAJ ZA NEPCA Idealna za doručak ili večeru, najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna i slasna, kao stvorena za jesen.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)