KARMELIZOVANE ŠNICLE BOLJE OD KLASIČNIH Ova namirnica je glavni sastojak, a obožavaće cela porodica

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.

kupus šnicle
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica kupusa
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Glavicu kupusa očistite od spoljašnjih listova i isecite je na debele kriške (stejkove) širine oko 2-3 cm. Pokušajte da ih sečete ravno kroz sredinu tako da kriške ostanu cele. Pomešajte maslinovo ulje, med ili javorov sirup, balzamiko, sitno iseckan beli luk, so i biber. Položite kriške kupusa na pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno premažite svaku krišku pripremljenim prelivom s obe strane. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Povremeno ih okrenite na drugu stranu kako bi se ravnomerno ispekli i karamelizovali. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading