KARMELIZOVANE ŠNICLE BOLJE OD KLASIČNIH Ova namirnica je glavni sastojak, a obožavaće cela porodica
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike meda ili javorovog sirupa
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- so i biber po ukusu
Priprema:
Glavicu kupusa očistite od spoljašnjih listova i isecite je na debele kriške (stejkove) širine oko 2-3 cm. Pokušajte da ih sečete ravno kroz sredinu tako da kriške ostanu cele. Pomešajte maslinovo ulje, med ili javorov sirup, balzamiko, sitno iseckan beli luk, so i biber. Položite kriške kupusa na pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno premažite svaku krišku pripremljenim prelivom s obe strane. Pecite na 200 stepeni 30 minuta. Povremeno ih okrenite na drugu stranu kako bi se ravnomerno ispekli i karamelizovali. Prijatno!
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE ZA PRAVE LJUBITELJE MESA Saftaste i mekane kao puter
Samo dodajte sos ili prilog po želji.
POSNE LOVAČKE ŠNICLE Savršena kombinacija pečuraka, aromatičnog povrća i kremastog biljnog sosa
Harmonija različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja.
FAŠIRANE ŠNICLE PO RECEPTU ANE BEKUTE Iste kao one kafanske, a meso se lepi za prste
Pevačica Ana Bekuta će 6. i 7. septembra obeležiti 40 godina karijere veličanstvenim koncertima u Sava centru. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za faširane šnicle. Prave se brzo i lako, a upravo one su omiljene Aninim unucima Sonji i Branku.
SOČNE PILEĆE ŠNICLE Iste kao one iz restorana, saftaste i razvaljuju ukusom
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)