PROTEINSKI DESERT SA JOGURTOM BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu glumca Slobodana Stefanovića
Slobodan Stefanović, glumac poznat po brojnim ulogama u serijama, ali i daskama koje život znače, već godinama gledaoce oduševljava svojim veštim receptima. Poznat je po zdravim, a preukusnim jelima, koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Takav je i ovaj brzi proteinski desert koji osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 130 g grčkog jogurta 2 % masti
- 1 g arome vanile
- 3 kašike javorovog sirupa
- 50 g borovnica
- 50 g tamne čokolade
- menta za ukras
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U blender stavite grčki jogurt, jaja, vanilu i javorov sirup. Preručite smesu u 4 keramička kalupa. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađen desert pospite otopljenom crnom čokoladom i borovnicama. Dekorišite svežom mentom. Ostavite u frižideru par sati da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)