PRAVO JE VREME DA PROBATE Ledene kocke sa grizom, ukus za pamćenje

trpeza.rs

08:31

Slatki kutak 0

Ledene kocke, osim u osnovnoj varijanti, mogu da se pripremaju sa voćem takodje. Mogu da se prave sa grizom, ali i pudingom..sve ove varijante su odlične, i možete da prilagodite svojim potrebama i ukus

PRAVO JE VREME DA PROBATE Ledene kocke sa grizom, ukus za pamćenje
Printscreen/Youtube

 

Neophodni sastojci za pripremu:

Za koru:

6 jaja
6 kašika šećera
100 mililitara mleka
100 mililitara ulja
3 kašike kakao praha
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

400 mililitara mleka
200 grama šećera

Za fil:

1 litar mleka
180 grama griza
2 žumanca
2 kašike šećera + 1 kesica vanilin šećera
120 grama maslaca
200 grama šećera u prahu

Za glazuru:

200 grama čokolade za kuvanje
2 kašike ulja

Postupak pripreme:

*Priprema kore kao u prvom receptu, jer uvek koristim isti patišpanj.*
Za fil, mleko stavite da provri na umerenoj temperaturi, pa kada provri dodajte kašiku po kašiku griza i neprestano mešajte. Mešanje je neophodno kako bi se griz ravnomerno ukuvao, i kako ne bi bilo grudvica. Kada zgusne sklonite sa ringle, pa prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Žumanca umutite penasto sa šećerom, pa kuvajte na pari 10-15 minuta, da se zgusnu i postanu kremasta. Neprestano mešajte tokom kuvanja. Sklonite sa pare, prekrijte folijom pa ostavite da se ohlade.

Margarin umutite penasto sa prah šećerom, pa dodajte ohladjeni fil od žumanaca i dobro izmiksirajte da krema postane glatka i ujednačena. Na kraju, postepeno dodajte fil od griza i miksirajte da se sada svi sastojci dobro sjedine.

Fil je gotov, ravnomerno ga rasporedite preko kore.

Sledi glazura – čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko fila. Kolač u friz da se stegne pa tek kada se dobro ohladi poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading