FANTASTIČAN RECEPT STAR PREKO 100 GODINA Romanov kocke – kremasti desert sa dvora ruske carske porodice
Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina
Sastojci:
ZA PATIŠPANJ:
- 10 jaja
- 4 kašike mlevenog keksa
- 4 kašike brašna
- 10 kašika šećera
- 200 grama seckanih oraha
- 250 grama smrznutog lisnatog testa
ZA KREM:
- 400 grama šećera u prahu
- 400 grama putera
- 1 kašika ekstrakta od malina
Način pripreme:
Pripremamo patišpanj. Mikserom mutimo belanca i 10 kašika šećera. Dodamo orahe, keks i brašno. Sjedinimo sastojke i testo prespemo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni.
Od lisnatog testa razvučemo koru, stavimo u tepsiju i izbockamo viljuškom. Pečemo 20 minuta na 180 stepeni. Sečemo na pola po dužini.
Pripremamo krem. Mikserom mutimo puter i šećer u prahu. U jedan deo krema stavimo ekstrakt od malina.
Patišpanj sečemo na pola po dužini.
Na prvi deo kore od lisnatog testa nanesemo žuti krem, pa prvi deo patišpanja. Premažemo kremom sa ekstraktom, nanesemo drugi deo patišpanja i filujemo žutim kremom. Nanesemo drugi deo patišpanja, filujemo žutim kremom i dodamo drugi deo kore lisnatog testa.
Isečemo kolač na parčad i serviramo na činiju za kolače. Dekorišemo polovinom svežim ili zamrznutim jagodama.
Možda vas zanima:
NE ZAHTEVA PUNO VREMENA Torta sa piškotama - jednostavna, kremasta i gotova za pola sata
Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne
UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite
NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više
PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)