KAPUĆINO KOLAČ Kremasti desert koji se topi u ustima, a miriše na ljubav
Kremast i ukusan, smazaće se za tren oka.
![kapućino kolač](/data/images/2024-03-28/82406_shutterstock-714097708_f.jpg?timestamp=1711666800)
Potrebno je
Za koru:
- 250 g keksa
- 100 g oraha
- 100 g margarina
- 200 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 800 ml mleka
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 150 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice kapućina sa ukusom čokolade
- 150 g šećera
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Malo mleka pomešajte sa mešavinom šećera i pudinga, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite u šerpicu da provri. U provrelo mleko umešajte puding pa ga skuvajte. Kuvan puding skinite sa ringle, i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite vanilin šećer, kapućino prah i otopljeni margarin, pa postepeno sipajte ohlađen puding. Sjedinite dobro smesu. Sameljite ili izblendajte u blenderu keks i orahe pa izmešajte. Dodajte otopljeni margarin, mleko i vanilin šećer. Rukom sjedinite pa izlijte u kalup. Preko kore sipajte pripremljen fil. Stavite kolač u frižider da se stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći. Mikserom umutite slatku pavlaku pa je premažite preko fila. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
![kolač sa kafom](/data/images/2024-05-21/88277_shutterstock-230774014_f.jpg)
SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.
![kolač sa kafom](/data/images/2024-12-25/109763_shutterstock-384610906_f.jpg)
KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, ovakav do sada niste jeli
Ako volite kafu, ovaj desert ćete obožavati.
![tiramisu](/data/images/2024-12-24/109696_shutterstock-2374155223-1_f.jpg)
ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Čuveni italijanski specijalitet sa kafom, savršenog ukusa
Sočan kolač sa piškotama i kafom nestaće sa stola odmah.
![tiramisu](/data/images/2024-12-18/109158_shutterstock-2374155223_f.jpg)
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
![posna reforma torta](/data/images/2024-11-29/107520_posna-reforma-torta_f.jpg)
REFORMA TORTA Raskošna čokoladna poslastica sa orasima, za sve svečanosti
Neodoljiva poslastica sa orasima ukrasiće svaku svečanu trpezu.
![čokoladni mafini](/data/images/2025-02-14/114006_shutterstock-2232187775_f.jpg)
NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Uspevaju i potpunim početnicima, a tope se u ustima
Fenomenalan i brz kolač, kao savršen za iznenadne goste.
![cimet rolnice](/data/images/2025-02-14/113997_shutterstock-2445801987_f.jpg)
AROMATIČNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje savršeno ide uz šoljicu kafe
Neodoljive i slatke, za pravo uživanje.
![medovik torta](/data/images/2025-02-14/113993_shutterstock-2175430555_f.jpg)
MEDOVIK TORTA Očaravajuća poslastica kao savršena za sve svečane događaje
Fenomenalna torta sa medom za prave sladokusce.
![rolat sa pomorandžom](/data/images/2025-02-13/113943_screenshot-2025-02-13-164545_f.png)
AROMATIČNI ROLAT SA POMORANDŽOM Desert za savršen petak koji se pojede u trenu
Fenomenalan desert oduševiće i one koji ne vole voćne deserte.
Komentari (0)