KAPUĆINO KOLAČ Kremasti desert koji se topi u ustima, a miriše na ljubav

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Kremast i ukusan, smazaće se za tren oka.

kapućino kolač
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 250 g keksa
  • 100 g oraha
  • 100 g margarina
  • 200 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 150 g margarina
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kesice kapućina sa ukusom čokolade
  • 150 g šećera

Za dekoraciju:

  • 200 ml slatke pavlake

Priprema

Malo mleka pomešajte sa mešavinom šećera i pudinga, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite u šerpicu da provri. U provrelo mleko umešajte puding pa ga skuvajte. Kuvan puding skinite sa ringle, i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite vanilin šećer, kapućino prah i otopljeni margarin, pa postepeno sipajte ohlađen puding. Sjedinite dobro smesu. Sameljite ili izblendajte u blenderu keks i orahe pa izmešajte. Dodajte otopljeni margarin, mleko i vanilin šećer. Rukom sjedinite pa izlijte u kalup. Preko kore sipajte pripremljen fil. Stavite kolač u frižider da se stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći. Mikserom umutite slatku pavlaku pa je premažite preko fila. Secite i služite. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading