KAPUĆINO KOLAČ Kremasti desert koji se topi u ustima, a miriše na ljubav
Kremast i ukusan, smazaće se za tren oka.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g keksa
- 100 g oraha
- 100 g margarina
- 200 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Za fil:
- 800 ml mleka
- 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 150 g margarina
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice kapućina sa ukusom čokolade
- 150 g šećera
Za dekoraciju:
- 200 ml slatke pavlake
Priprema
Malo mleka pomešajte sa mešavinom šećera i pudinga, pa sve sjedinite. Ostatak mleka stavite u šerpicu da provri. U provrelo mleko umešajte puding pa ga skuvajte. Kuvan puding skinite sa ringle, i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite vanilin šećer, kapućino prah i otopljeni margarin, pa postepeno sipajte ohlađen puding. Sjedinite dobro smesu. Sameljite ili izblendajte u blenderu keks i orahe pa izmešajte. Dodajte otopljeni margarin, mleko i vanilin šećer. Rukom sjedinite pa izlijte u kalup. Preko kore sipajte pripremljen fil. Stavite kolač u frižider da se stegne nekoliko sati, a najbolje preko noći. Mikserom umutite slatku pavlaku pa je premažite preko fila. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)