BABA-VIŠNJINA sarma: Zbog nje je knez Miloš Obrenović uvek dolazio kući da ruča na vreme
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krćkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog resepta koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spermanje sarme po receptu Baba Višnje.
Recept za baba-Višnjnu sarmu pronaći ćete OVDE
Možda vas zanima:
LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
LETNJA SARMA ZA PRAVE GURMANE Osvaja na prvi zalogaj, a držaće vas dugo sitim
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.
SARMA IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za onom klasičnom, prste da poližete
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.
SARMA SA MLEVENIM MESOM Po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočne i slasne sarme, idealne za slavsku ili prazničnu trpezu.
ZATAR PILETINA SA PIRINČEM Sočan i zasitan obrok, a božanstven začin mu daje poseban šmek
Ovo jelo nije samo savršen izbor za porodične obroke tokom nedelje, već je i potpuno prikladno posluženje za goste...
KOD NAS JE KISELI KUPUS, A KOD KOREANACA KIMČI Jednostavan vodič kako da napravite ovo savršeno predjelo
Iako se izvorno priprema kao prilog, danas je postao sastavni deo mnogih jela širom sveta
ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM Mekano i slasno jelo u kome će uživati cela porodica, a sprema se za tili čas
Savršen dodatak uz vaša omiljena jela ili kao samostalan obrok...
ČERVIŠ SA PILETINOM Zaboravljeno jelo s juga Srbije za prave gurmane
Červiš je jedno od jela bazirano na pilećem belom mesu. U južnim delovima Srbije često je posluživano kao predjelo, a današnje domaćice ga služe uz obarenu testeninu ili pire krompir i sezonsku salatu kao ručak.
SLAVSKO JELO KOJE JE OČUVALO TRADICIJU Bogata i aromatična juneća čorba, nepogrešiv izbor
Juneća čorba je savršen izbor za svečane prilike, ali i za svakodnevni ručak
Komentari (0)