Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati
Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana

Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu. Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami. Tajna najukusnijih ćevapa je u kvalitenim sastojcima, a mi vam otkrivamo kako da ih napravite u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 1,5 kg mlevene junetine
- ½ kg jagnjetine
- 4 čena belog luka
- 2% od ukupne količine mesa soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Priprema
Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima.
Možda vas zanima:

ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.

NE TREBA VAM ROŠTILJ Ćevapi iz rerne prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.

MILICINE OBLAK KIFLICE BUDE SVA ČULA Sočne i vazdušaste i punjene kremom, za pravo uživanje
Napravite ove neodoljive kiflice po receptu Milice Veljić iz Smedereva

ALEKSANDRINA JOGURT TORTA OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA Brza, osvežavajuća i izdašna poslastica
Napravite sočnu poslasticu po receptu Aleksandre Nikolić

MARIJINA LONDON TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Raskošna i neodoljiva, oduševiće sve goste
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marije Jovanović iz Beograda

ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima za sve svečane prilike,po receptu starom 30 godina
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

ŠEJK OD MLEVENOG KEKSA Očaravajući desert gotov za tili čas, a savršenog ukusa
Savršen kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
Komentari (0)