Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati
Najukusniji ćevapi od sada mogu biti deo vaše trpeze svakog dana
![Ćevapi po originalnom receptu: Čuveni srpski specijalitet kome ćete se uvek vraćati](/data/images/2022-04-30/26688_cevapi_f.jpg?timestamp=1673305200)
Ukoliko volite da jedete ćevape sigurno znate da oni nisu isti na svakom mestu. Razlikuju se od restorana do restorana, a od sada više ne morate izlazite iz kuće kako biste uživali u njima, već ih možete napraviti sami. Tajna najukusnijih ćevapa je u kvalitenim sastojcima, a mi vam otkrivamo kako da ih napravite u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- 1,5 kg mlevene junetine
- ½ kg jagnjetine
- 4 čena belog luka
- 2% od ukupne količine mesa soli
- 2 kašičice sode bikarbone
Priprema
Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Pre nego krenete da oblikujete ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to. Uživajte u ukusnim i sočnim ćevapima.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-09-03/61777_cevapi-shutterstock-581329648_f.jpg)
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
![SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka](/data/images/2023-01-12/43970_626344-screenshot-1-f_f.jpg)
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
![trpeza](/data/images/2023-06-23/57849_riblji-cevapi_f.png)
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-04-27/53065_cevapi-shutterstock-402142720_f.jpg)
NE TREBA VAM ROŠTILJ Ćevapi iz rerne prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Ručak koji svi obožavaju.
![punjene paprike](/data/images/2023-04-12/51432_shutterstock-120265672_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.
![pasulj sa kobasicama](/data/images/2024-07-17/94470_shutterstock-1240901323_f.jpg)
DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!
![RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite](/data/images/2023-03-28/49852_piroske-shutterstock-600206357_f.jpg)
RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju
![kljukuša](/data/images/2024-01-22/74676_kljukusa-smanjena-1775312165_f.jpg)
RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
![špagete](/data/images/2025-02-06/113284_shutterstock-156583448_f.jpg)
ŠPAGETE SA TIKVICOM I PILETINOM Ručak za desetku, izdašan i ukusan, svi će vam tražiti ovaj recept
Po želji pospite ih parmezanom.
Komentari (0)