SLATKE, SLASNE I UKUSNE Palačinke sa jabukama je nešto što ćete uvek spremati
Ne mogu da se porede sa ostalima.
Palačinke s jabukama
Sastojci:
1 jaje
1/3 šolje grčkog jogurta
1 šolja brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice mlevenog cimeta
2 kašike šećera
2 jabuke
ulje
Priprema:
Umutite jaja s jogurtom i ostavite sa strane. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i šećer. Jabuke oljuštite pa izrendajte. Činiju s jajima i jogurtom prespite u činiju s brašnom pa dodajte izrendane jabuke. U tiganju ugrejte ulje, kašikom uzimajte testo, spljoštite ga kašikom da dobije oblik palačinke. Pržite oko minut svaku stranu dok ne postane zlatne boje. Vadite ih na tanjir na koji ste prethodno stavili ubrus kako bi se upilo ulje.
SAVET Pre pečenja u testo možete dodati seckanu šunku, slaninu ili sir
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE LAKO I MOŽE SVAKO Palačinke sa belim lukom praktične i za doručak i za večeru
Proste su za pravljenje.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
JELO SAMO TAKVO! Monaška pita je neodoljiva i za svakog gosta
Laka je za napraviti.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)