NEODILJIVO SAVRŠENSTVO Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica
Važno je da uzmete pravu grčku fetu. To je sir znatno drugačijeg ukusa i teksture od naše fete i mnogo ćete pogrešiti ako ih u ovom receptu zamenite

Sastojci:
Možda vas zanima:

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.

BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača

LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

STARINSKO SOČNO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, savršenstvo dobrog ukusa
Možete da pravite sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
- 250 g grčkog feta sira
- malo svežeg ruzmarina
- 2-3 čena belog luka
- sveži krupno mleveni biber
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 1 kašika kapara (mogu usoljeni)
- 2 kašike malsinovog ulja
- 2 kašike meda
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Uzmite u obzir da će med iscureti tokom pečenja i da će se malo jače osećati.
Na papir stavite dve kašike maslinovog ulja, pa na to položite sir. Sa strane stavite luk isečen na kriške, čenove belog luka koje ste zgnječili samo da se otvori ljuska, kapare i listiće ruzmarina.
Sir dobro zalijte medom. Možete malo da zagrejete med ako je gušći. Pospite biberom i stavite u rernu na 25-30 minuta. Možete dodati i neku maslinu.
Ispečeni sir poslužite sa prepečenim hlepčićima koje ste prelili maslinovim uljem i uživajte!

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)