NEODILJIVO SAVRŠENSTVO Zapečena feta s medom, zakuska sa pet zvezdica
Važno je da uzmete pravu grčku fetu. To je sir znatno drugačijeg ukusa i teksture od naše fete i mnogo ćete pogrešiti ako ih u ovom receptu zamenite
Sastojci:
- 250 g grčkog feta sira
- malo svežeg ruzmarina
- 2-3 čena belog luka
- sveži krupno mleveni biber
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 1 kašika kapara (mogu usoljeni)
- 2 kašike malsinovog ulja
- 2 kašike meda
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni a posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Uzmite u obzir da će med iscureti tokom pečenja i da će se malo jače osećati.
Na papir stavite dve kašike maslinovog ulja, pa na to položite sir. Sa strane stavite luk isečen na kriške, čenove belog luka koje ste zgnječili samo da se otvori ljuska, kapare i listiće ruzmarina.
Sir dobro zalijte medom. Možete malo da zagrejete med ako je gušći. Pospite biberom i stavite u rernu na 25-30 minuta. Možete dodati i neku maslinu.
Ispečeni sir poslužite sa prepečenim hlepčićima koje ste prelili maslinovim uljem i uživajte!
Možda vas zanima:
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
STARINSKO SOČNO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, savršenstvo dobrog ukusa
Možete da pravite sa bilo kojom vrstom kobasice, koju god da imate, dovoljan vam je jedan red kolutova. Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)