BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 3 zrele banane
  • 1/3 šolje otopljenog maslaca
  • 1 kafena kašika sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 jaje, umućeno
  • 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
  • 1 1/2 šolje brašna
  • seckana crna čokolada, orašasti plodovi ili suvo voće, po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite banane pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte dobro, pa dodajte sodu bikarbonu, so i šećer. U jednoj posudi umutite jaje i vanilu, pa dodajte u smesu, i opet promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, ali pazite da testo ne postane gumenasto. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen. Pustite 10 minuta, da se hladi u kalupu. Ostavite da se ohladi na rešetci. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading