BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 3 zrele banane
- 1/3 šolje otopljenog maslaca
- 1 kafena kašika sode bikarbone
- prstohvat soli
- 3/4 šolje šećera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile
- 1 1/2 šolje brašna
- seckana crna čokolada, orašasti plodovi ili suvo voće, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Viljuškom izgnječite banane pa dodajte otopljeni maslac. Promešajte dobro, pa dodajte sodu bikarbonu, so i šećer. U jednoj posudi umutite jaje i vanilu, pa dodajte u smesu, i opet promešajte. Lagano dodajte brašno, uz neprestano mešanje, ali pazite da testo ne postane gumenasto. Smesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je hleb pečen. Pustite 10 minuta, da se hladi u kalupu. Ostavite da se ohladi na rešetci. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)