HLEB SA MAKOM Drugačiji i aromatičan, a zamirisaće cela kuća, za one izbirljive
Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.
Potrebno je
- 225 g pšeničnog brašna
- 175 ml tople vode
- 2 velike kašike maka
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika braon šećera
- 1 mala kašika kvasca
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 1 velika kašika mleka
- 1 velika kašika šećera
- 2 velike kašike maka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U zasebnu posudu sipajte brašno, mak, so, pa promešajte. Dodajte ulje u činiju sa kvascem pa polako dodajte u posudu sa brašnom. Zamesite testo, pa ga premažite sa malo ulja i pokrijte providnom folijom. Ostavite na toplom mestu da naraste. Na pobrašnjenu radnu površinu testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca pa ispletite kao pletenicu. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte čistom salvetom i ostavite da naraste. U jednoj posudi umutite žumance sa šećerom i mlekom pa tom mešavinom premažite testo. Pospite sa makom. Pecite hleb pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRIOŠ Tradicionalni slatki hleb iz Francuske koji se savršeno slaže sa šoljicom kafe
Svaki zalogaj je raj za nepca, a čokolada mu daje poseban šmek.
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
BANANA HLEB Mekan i mirisan, a još bolji sutradan, za užinu koja se pamti
Savršen spoj hleba i deserta, a ukućani će stajati u redu za još.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)