HLEB SA MAKOM Drugačiji i aromatičan, a zamirisaće cela kuća, za one izbirljive
Pravi se lako i brzo, a ukusa koji priča priče.
![hleb sa makom](/data/images/2024-09-25/101440_shutterstock-2463244405_f.jpg?timestamp=1727215200)
Potrebno je
- 225 g pšeničnog brašna
- 175 ml tople vode
- 2 velike kašike maka
- 2 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika braon šećera
- 1 mala kašika kvasca
- prstohvat soli
- 1 žumance
- 1 velika kašika mleka
- 1 velika kašika šećera
- 2 velike kašike maka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu sipajte toplu vodu, šećer i kvasac. U zasebnu posudu sipajte brašno, mak, so, pa promešajte. Dodajte ulje u činiju sa kvascem pa polako dodajte u posudu sa brašnom. Zamesite testo, pa ga premažite sa malo ulja i pokrijte providnom folijom. Ostavite na toplom mestu da naraste. Na pobrašnjenu radnu površinu testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite u oblik konopca pa ispletite kao pletenicu. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte čistom salvetom i ostavite da naraste. U jednoj posudi umutite žumance sa šećerom i mlekom pa tom mešavinom premažite testo. Pospite sa makom. Pecite hleb pola sata do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
![panetone hleb](/data/images/2024-12-27/109958_panetone-hleb-1_f.jpg)
ITALIJANSKI PANETONE HLEB OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Tradicionalan i prazničan, svaki zalogaj je gurmanski raj
Panetone, tradicionalni italijanski specijalitet, pravi se za Novu godinu i Božić, a originalno dolazi iz Milana. To je sladak hleb od testa sa sušenim voćem, citrusima i orašastim plodovima karakteristične lagane i prozračne teksture i bogatog ukusa.
![turski hleb iz tiganja](/data/images/2024-12-20/109402_turski-hleb-iz-tiganja_f.jpg)
BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
![hleb](/data/images/2024-11-22/106887_hleb-1_f.jpg)
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
![domaći hleb](/data/images/2024-10-30/104682_shutterstock-2265923109_f.jpg)
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)