GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

GULAŠ Sočno jelo za prave gurmane, u savršenom spoju ukusa
Ukusno i slasno jelo.

SOČNI GULAŠ Po receptu bez mane, pravi raj za nepca
Držaće vas dugo sitim.

SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
- 2 kg svinjske plećke bez kostiju u komadu (bez kože)
- morska so
- biber u prahu
- maslinovo ulje
- 2 crvena luka, oljuštena i fino iseckana
- 2 sveže crvene čili paprike, sa semenom, fino iseckane
- 2 pune kašike mlevene začinske paprike, plus još malo za posluženje
- 2 kašičice mlevenog semena kima
- malo svežeg majorana ili origana
- 5 paprika babura raznih boja, iseckanih
- jedna tegla pečenih paprika, osušenih, oljuštenih i iseckanih
- jedna konzerva pelat paradajza
- 4 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 400 g duguljastog pirinča, ispranog
- 2/3 čaše kisele pavlake
- 1 limun (oljušten)
- malo svežeg peršuna
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Dubok lonac za dinstanje sa poklopcem (koji ide u rernu) zagrejte na ringli. U mrežastom šablonu isecite salo na svinjetini skroz do mesa, pa posolite i pobiberite. Sipajte maslinovo ulje pa svinjetinu, i dinstajte 15 minuta na srednjoj temperaturi. Zatim izvadite svinjetinu i ostavite sa strane. U lonac stavite luk, čili, mlevenu začinsku papriku, kim, majoran ili origano i prstohvat soli i bibera. Smanjite temperaturu pa prodinstajte luk desetak minuta pre nego što dodate seckanu papriku, pečenu papriku i paradajz. Onda vratite svinjetinu u lonac, pa promešajte, a potom sipajte vodu da ogrezne meso. Dodajte sirće. Kad voda proključa stavite poklopac i ostavite u zagrejanoj rerni 3 sata. Kad meso bude meko i lepljivom i lako se odvaja na parčiće, znaćete da je gotovo. U posoljenoj ključaloj vodi kuvajte pirinač 10 ak minuta, pa kad bude gotov, procedite ga u cediljci, vraćajući deo vode u posudu. Preko posude stavite cediljku, pa poklopac na nju, i smanjite na slabu vatru. Zatim kuvajte na pari još desetak minuta. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, limunovu koru i peršun, Iscepkajte meso na komade pa služite gulaš uz topli pirinač i pavlaku sa začinima. Bon appetit!

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)