TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.

trileće
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera 
  • 13 kašika brašna
  • 12 g prašak za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mleka
  • 600 ml slatka pavlaka
  • 500 g karamela

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 25 minuta.  U jednoj posudi mleko sjedinite sa slatkom pavlakom da dobijete preliv. Pečen kolač ostavite 5 minuta da se prohladi, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte kolač pripremljenim prelivom i premažite karamelom. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading