TRILEĆE Sočan starinski desert gotov za 5 minuta, a ukusan kao da ste ga pravili satima
Fenomenalan kolač sa mlekom iz bakine kuhinje za sve prilike.
Potrebno je
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera
- 13 kašika brašna
- 12 g prašak za pecivo
- 1 litar + 200 ml mleka
- 600 ml slatka pavlaka
- 500 g karamela
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa promešajte žicom. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 25 minuta. U jednoj posudi mleko sjedinite sa slatkom pavlakom da dobijete preliv. Pečen kolač ostavite 5 minuta da se prohladi, pa ga izbockajte čačkalicom. Prelijte kolač pripremljenim prelivom i premažite karamelom. Prijatno!
Možda vas zanima:
TRILEĆE SA PISTAĆIMA Čuveni desert na moderan način, pravi se lako, a budi sva čula
Fenomenalni desert mekan kao duša, za prave sladokusce.
TRILEĆE Fenomenalni desert sa 3 vrste mleka, mekan kao duša
Sočan i kremast kolač, nema ko ga ne voli.
TRILEĆE Donosimo vam originalni recept za najsočniji kolač sa mlekom
Kolač umočen u tri vrste mleka oboriće s nogu i one izbirljive.
TRILEĆE Fenomenalan kolać kao osmišljen za uživanje, pravi raj za sladokusce
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)