KARAMEL KEKS TORTA Kremasta i neodoljiva poslastica koja uspeva svima, a nestaće sa stola odmah
Bićete oduševljeni, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je
Za kore:
- 12 belanca
- 12 kašika šećera
- 9 kašika mlevenog keksa
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kakao praha
- kašičica praška za pecivo
Za prvi fil :
- 12 žumanca
- 200 g šećera
- 2 pudinga sa ukusom karamele
- 7 dl mleka
- 200 g mlevenog keksa
- 250 g putera
- 200 g čokolade sa ukusom karamele
Za drugi fil:
- 200 g šlag krema u prahu
- 2 dl mleka
Za natapanje kora:
- 3 dl čokoladnog mleka
Za premazivanje torte:
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema
4 belanca umutite sa 4 kašike šećera. Dodajte 3 kašike mlevenog keksa, kašiku brašna, kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ponovite postupak još dva puta, da dobijete ukupno 3 kore. U jednu šerpicu sipajte 5 dl mleka i stavite da se kuva. Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte pudinge od karamele i preostalo mleko. Sipajte u kuvano mleko i kuvajte, sve dok se ne zgusne. U mlako mleko dodajte umućen puter, otopljenu čokoladu i mleveni keks. Zasebno, umutite šlag krem sa mlekom. Na tacnu stavite koru, natopite čokoladnim mlekom, pa premažite polovinom prvog fila, pa polovinom drugog. Ponovite postupak. Otopite slatku pavlaku sa čokoladom na pari. Ostavite da se prohladi pa umutite mikserom. Premažite okolo i sa strane tortu ovim kremom. Dekorišite sa ružicama od šlaga. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA TRUFALDINO TORTA SA PALAČINKAMA Recept autorke profila "Majine čarolije"
Napravite ovu ukusnu poslasticu sa palačinkama po receptu Marije Borojević iz Beograda.
KEKS TORTA BRZI GONZALES Gotova za 5 minuta, a ukusa kao da ste se trudili satima
Možete da dodate žele bonbone, biće još ukusnija.
RABIN TORTA Očaravajuća čokoladna poslastica gotova za tren oka, a nikad kremastija
Ako volite čokoladne torte, ovu poslasticu ćete obožavati.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
PITA SA JABUKAMA Mekana kao pamuk i neodoljiva, svaki zalogaj je raj za sladokusce
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
NAJLEPŠI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi slatko-kiselkasti spoj oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Fenomenalni desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, iz bakine kuhinje
Brzinski desert obožavaće najmlađi, a priprema je vrlo jednostavna.
TIRAMISU PO ORIGINALNOM RECEPTU IZ 1972 GODINE Sočan i ukusan, a mekan kao duša
Recept je prvi put napravljen 1972. godine, a osmislili su ga žena i kuvar Ada Kampeola, koji se smatra "ocem tiramisua".
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)