OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA Baklava sa plazmom, slatkiš koji osvaja ukusom
Ukoliko ste ljubitelj baklave, najbolje je kada je stvarno ohlađeno, ne previše slatko, sočno i brzo se pravi

Sastojci
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen spoj voća, keksa i slatkog sirupa koji će vas ostaviti bez daha!
Ovu verziju baklave svi obožavaju!

U NAJBOGATIJU BAKLAVU OBAVEZNO IDE OVAJ SASTOJAK Dovoljna je samo 1 kašika, evo o čemu je reč
Ova plemenita tečnost koja se pravi od "damask" ruža daje onu fantastičnu aromu koja ispunjava čitav dom kad se priprema ovaj omiljeni slatkiš

SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje

REĐA SE KAO PITA Baklava sa makom od gotovih kora, brzi slatkiš koji svi obožavaju
Kad se uželimo nečeg slatkog, izbor najčešće pada na baklavu.
- 1 pakovanje kora za pite, od 500 gr
- 300 gr mlevene plazme
- 3 jaja
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- ulje za prskanje kora
Preliv:
- 1 l vode
- 800 gr šećera
- 1 limun
Priprema
Prvo skuvati preliv, staviti vodu i šećer da provri, pa dodati limun isečen na kolutiće i kuvati agdu oko 5 minuta, ne sme da bude gusta. Ohladiti.Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, još malo umutiti i umešati mleveni keks. Smeša će biti veoma, veoma gusta. Prebrojite kore i podelite ih.. Za svaki rolat su vam potrebne tri kore (ja sam imala 6 rolnica).
Prvu koru poprskati uljem, staviti drugu koru, poprskati uljem i staviti treću koru. Na treću koru po dužini stavite smesu za plazma biskvit (teško se razmazuje, jer je gusta, pa sam je prstima razmazala po ivici kore). Čvrsto urolajte i poređajte u lagano nauljen pleh. Ponovite postupak sa ostatkom kore. Kiflice iseći na željene veličine, pre pečenja svaki rolat lagano premazati uljem u plehu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Toplu baklavu prelijte hladnim prelivom. Dobro ohladite i uživajte.

NEODOLJIVI PESTO SOS Super se slaže sa brojnim jelima
Jednostavne pripreme i neverovatnog ukusa.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja
Komentari (0)