PICA NA JAPANSKI NAČIN Kad je budete spremili, više običnu picu nećete praviti

Izvor: Alo.rs

13:00

Kulinarski globus 0

Totalno je dručačija od one koju mi znamo i pravimo.

PICA NA JAPANSKI NAČIN Kad je budete spremili, više običnu picu nećete praviti
Shutterstock

Okonomijaki - japanska pica

Sastojci:

100 g oštrog brašna

150 ml vode

2 jaja

300 g kupusa

2 kašičice narendanog đumbira

1 mladi luk

6 tankih listića slanine

50 g narendanog polutvrdog sira

5 kašičica ulja

1/2 kašičice soli

50 g majoneza

1 kašičica sveže naseckanog origana

Priprema:

U posudu stavite brašno, so i vodu, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte razmućena jaja, narendan kupus i sitnije isecite mladi luk i đumbir, pa izmešajte.U šerpu na malo ulja propržite slaninu. Umesto slanine možete dodati šunku ili kobasice. U šerpu stavite dve kašike ulja, pa kad se zagreje, stavite četvrtinu smese tako da napravite krug debljine oko 1,5 cm. Na smesu položite pola količine narendanog sira i propržene slanine, pa prekrijte istom količinom smese (četvrtina). Kad se donja strana ispeče, pažljivo okrenite, pa zapecite i drugu stranu. Postupak ponovite s ostatkom namirnica. Poslužite prošarano majonezom i origanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading