PICA NA JAPANSKI NAČIN Kad je budete spremili, više običnu picu nećete praviti
Totalno je dručačija od one koju mi znamo i pravimo.
![PICA NA JAPANSKI NAČIN Kad je budete spremili, više običnu picu nećete praviti](/data/images/2023-05-15/54609_shutterstock-1684720672_f.jpg?timestamp=1684101600)
Okonomijaki - japanska pica
Sastojci:
100 g oštrog brašna
150 ml vode
2 jaja
300 g kupusa
2 kašičice narendanog đumbira
1 mladi luk
6 tankih listića slanine
50 g narendanog polutvrdog sira
5 kašičica ulja
1/2 kašičice soli
50 g majoneza
1 kašičica sveže naseckanog origana
Priprema:
U posudu stavite brašno, so i vodu, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte razmućena jaja, narendan kupus i sitnije isecite mladi luk i đumbir, pa izmešajte.U šerpu na malo ulja propržite slaninu. Umesto slanine možete dodati šunku ili kobasice. U šerpu stavite dve kašike ulja, pa kad se zagreje, stavite četvrtinu smese tako da napravite krug debljine oko 1,5 cm. Na smesu položite pola količine narendanog sira i propržene slanine, pa prekrijte istom količinom smese (četvrtina). Kad se donja strana ispeče, pažljivo okrenite, pa zapecite i drugu stranu. Postupak ponovite s ostatkom namirnica. Poslužite prošarano majonezom i origanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![trpeza](/data/images/2023-06-20/57596_delfina-iacub-jdas0hvaevi-unsplash_f.jpg)
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
![trpeza](/data/images/2023-06-19/57505_peciva_f.png)
TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
![supa](/data/images/2023-06-19/57504_supa_f.png)
UČINITE NEŠTO DOBRO ZA SEBE DANAS Ukusna supa iz KOREJE je neobična ali brzo zasiti
Izvrsno jelo na kašiku.
![supa](/data/images/2023-06-15/57313_shutterstock-531113518_f.jpg)
JELO KOJE DUŠU GREJE Preukusna HOLANDSKA supa biće glavna zvezda subotnjeg ručka
Napravite pa ćete se uveriti.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)