POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
Za koru:
Možda vas zanima:

ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Aromatični desert koji će vas osvežiti u trenu
Lagan i kremast desert, za prave sladokusce.

SERNIK Pečeni čizkejk poreklom iz Poljske, ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz sladoled ili voće.

ČIZKEJK SA LAVANDOM Čuveni kolač sa sirom na drugačiji način, a nikad kremastiji
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.

BANANA ČIZKEJK Omiljeni kolač sa sirom u voćnom spoju, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole slatko.
- 120 g grubo mlevenih oraha
- 50 g mlevenog maka
- 1 kašika kakao praha
- 100 g meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- 50 g čokolade za kuvanje
Za fil:
- 200 g indijskih oraha
- 300 g pečene bundeve
- 200 g kokosovog krema
- 100 ml kokosovog ulja
- 100 g meda
- mala kašičica bundevinog ulja
- cimet
- rendana limunova korica
- 1 kesica biljnog želatina
Za preliv:
- malo meda
Priprema:
Indijski orah prethodno veče potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Bundevu ispecite pa odvojite 300 g. Čokoladu za kuvanje otopite sa kokosovim uljem pa umešajte mak, mlevene orahe, kakao prah i med. U kalup izlijte smesu pa poravnajte. Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje i čvrst deo kokosovog krema pa sjedinite indijskim orasima (koje ste prethodno procedili), bundevom, medom, bundevinim uljem, cimetom, rendanom limunovom koricom. Dobro sve izblendajte u blenderu. Posni želatin otopite prema uputstvu sa kesice pa sjedinite sa ostatkom fila. Preko kore u kalupu sipajte fil. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Na kraju, prelijte sa malo meda. Prijatno!

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)