POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za koru:
- 120 g grubo mlevenih oraha
- 50 g mlevenog maka
- 1 kašika kakao praha
- 100 g meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- 50 g čokolade za kuvanje
Za fil:
- 200 g indijskih oraha
- 300 g pečene bundeve
- 200 g kokosovog krema
- 100 ml kokosovog ulja
- 100 g meda
- mala kašičica bundevinog ulja
- cimet
- rendana limunova korica
- 1 kesica biljnog želatina
Za preliv:
- malo meda
Priprema:
Indijski orah prethodno veče potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Bundevu ispecite pa odvojite 300 g. Čokoladu za kuvanje otopite sa kokosovim uljem pa umešajte mak, mlevene orahe, kakao prah i med. U kalup izlijte smesu pa poravnajte. Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje i čvrst deo kokosovog krema pa sjedinite indijskim orasima (koje ste prethodno procedili), bundevom, medom, bundevinim uljem, cimetom, rendanom limunovom koricom. Dobro sve izblendajte u blenderu. Posni želatin otopite prema uputstvu sa kesice pa sjedinite sa ostatkom fila. Preko kore u kalupu sipajte fil. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Na kraju, prelijte sa malo meda. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu
Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.
MARGARIN ILI MASLAC? Razlika i kada je bolje koji da koristite
Margarin i maslac imaju identičan ukus, ali se razlikuju po načinu pripreme.
POTAŽ OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, a posan, prste da poližete
Kremast i sočan, savršen za hladne dane.
PILETINA U KIKIRIKI SOSU Slasno jelo u aromatičnom i pikantnom spoju, za prave gurmane
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
Komentari (0)