POSNI ČIZKEJK SA BUNDEVOM Svaki zalogaj je raj za sladokusce, a ne treba da palite rernu

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kao osmišljen za hladno vreme, najbolje odmah stavite duplu meru.

posni čizkejk sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 120 g grubo mlevenih oraha
  • 50 g mlevenog maka
  • 1 kašika kakao praha
  • 100 g meda
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 50 g čokolade za kuvanje


Za fil:

  • 200 g indijskih oraha
  • 300 g pečene bundeve
  • 200 g kokosovog krema
  • 100 ml kokosovog ulja
  • 100 g meda
  • mala kašičica bundevinog ulja
  • cimet
  • rendana limunova korica
  • 1 kesica biljnog želatina

Za preliv:

  • malo meda

Priprema:

Indijski orah prethodno veče potopite u vodi, pa ostavite tako preko noći. Bundevu ispecite pa odvojite 300 g. Čokoladu za kuvanje otopite sa kokosovim uljem pa umešajte mak, mlevene orahe, kakao prah i med. U kalup izlijte smesu pa poravnajte. Na laganoj vatri otopite kokosovo ulje i čvrst deo kokosovog krema pa sjedinite indijskim orasima (koje ste prethodno procedili), bundevom, medom, bundevinim uljem, cimetom, rendanom limunovom koricom. Dobro sve izblendajte u blenderu. Posni želatin otopite prema uputstvu sa kesice pa sjedinite sa ostatkom fila. Preko kore u kalupu sipajte fil. Ostavite čizkejk u frižideru preko noći. Na kraju, prelijte sa malo meda. Prijatno!

@moja.trpeza LAKO OČISTITE ŠPORET! Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading