AKO VOLITE KLASIČNU BAKLAVU OVU ĆETE OBOŽAVATI Kokos joj daje posebnu draž

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.

kokos baklava
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje kora za baklavu
  • 5 jaja
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 2 šolje šećera
  • 200 g kokosovog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za sirup

  • 4 šolje šećera
  • 5 šolja vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte jogurt, ulje i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite 2 kore, pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal.  Na kraju, stavite 3 kore. Isecite baklavu na rombove, pa premažite uljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumeni. U šerpi zagrejte vodu sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Dodajte vanilin šećer. Prohladite malo pečenu baklavu, pa je prelijte vrućim prelivom. Kad upije sirup, ostavite u frižideru da se prohladi.

 

Možda vas zanima:

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading