AKO VOLITE KLASIČNU BAKLAVU OVU ĆETE OBOŽAVATI Kokos joj daje posebnu draž
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 5 jaja
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 4 šolje šećera
- 5 šolja vode
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte jogurt, ulje i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite 2 kore, pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Na kraju, stavite 3 kore. Isecite baklavu na rombove, pa premažite uljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumeni. U šerpi zagrejte vodu sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Dodajte vanilin šećer. Prohladite malo pečenu baklavu, pa je prelijte vrućim prelivom. Kad upije sirup, ostavite u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)