ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica za pravo uživanje, klasik koji samo dobija na popularnosti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Poslastica kojoj nije moguće odoleti, najbolje stavite duplu meru.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Za štrudlu

  • 500 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 60 g istopljenog putera
  • 1 jaje i 2 žumanca
  • 60 g šećera
  • 1 kašika meda
  • oko 200 ml mleka
  • narendana korica limuna
  • so

Za nadev

  • 500 g oraha
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g suvog grožđa
  • 1 kašičica cimeta ili po ukusu
  • 150 ml vrućeg mleka
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Razmutite kvasac sa kašičicom šećera i malo mlake vode. Stavite u posudu brašno, posolite pa dodajte jaja i žumanca umućena sa mlekom, puter, med, šećer, limunovu koricu i aktivirani kvasac. Zamesite glatko testo srednje gustine pa ga prekrijte folijom i pustite da naraste. Sameljite orahe pa ih prelijte sa vrućim mlekom, dodajte šećer, cimet i suvo grožđe i dobro izmešajte. Testo koje je udvostručilo svoju zapreminu podelite na dva dela pa svaki oblikujte u pravougaonik, premažite nadevom i savijte. Sve prebacite na pleh obložen papirom za pečenje pa prekrije i ostavite. Premažite štrudle istopljenim puterom. Pecite oko 40-50 minuta u rerni na 180 stepeni. Ohlađene štrudle pospite vanilinim šećerom. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading