LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.

letnja sarma
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica kupusa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber i začini po ukusu

Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude skoro gotovo. Dodajte pirinač i začine i dobro promešajte.
Listove kupusa kratko prokuvajte, pa kada se ohlade, punite smesom i uvijte sarmice. Poređajte sarme u šerpu, dodajte malo vode i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading