LETNJA SARMA BOLJA OD ZIMSKE Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za sve svečane prilike, a obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 1 glavica kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- so, biber i začini po ukusu
Priprema:
Iseckajte crni luk i pržite ga na ulju. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude skoro gotovo. Dodajte pirinač i začine i dobro promešajte.
Listove kupusa kratko prokuvajte, pa kada se ohlade, punite smesom i uvijte sarmice. Poređajte sarme u šerpu, dodajte malo vode i kuvajte na laganoj vatri oko 2 sata.
Možda vas zanima:
SARMA IZ RERNE Priprema je mnogo brža, a ukusom ne zaostaje za onom klasičnom, prste da poližete
Napravite sarmu na drugačiji način, bićete oduševljeni rezultatom. Slasna i fenomenalna, pravićete stalno.
SARMA SA MLEVENIM MESOM Po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočne i slasne sarme, idealne za slavsku ili prazničnu trpezu.
DOMAĆA SARMA KRALJICA SLAVA Odličan recept srpske kuhinje, uživaćete u svakom zalogaju
U ovom receptu , fil se drugačije pravi a slanina daje posebnu draž.
MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i drugačiji, poći će vam voda na usta
Sočan spoj sa bananama oduševiće i one izbirljive.
KRAMBL SA KRUŠKAMA I ORASIMA Mirisna poslastica kao stvorena za kišne, jesenje dane
Neodoljiva i sočna, poći će vam voda na usta.
LEDENE KOKOS KOCKE Potrebno vam je samo 2 sastojka, a vraćaju u dane sa letovanja
Izdašan desert mekan kao duša, bićete oduševljeni.
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
Komentari (0)