NEODOLJIVA BAKLAVA SA JABUKAMA Sočni desert kome nećete moći da odolite

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičnu baklavu ovu ćete obožavati. Jabuke daju posebnu draž.

baklava sa orasima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g tankih kora
  • 1,5 kg jabuka
  • 200 g mlevenih oraha
  • 50 g grožđica
  • cimet
  • 250 g putera
  • 200 ml kisele vode
  • 4 šolje vode
  • 2 šolje šećera.

Priprema

Ogulite i izrendajte jabuke. Propržite ih  na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre pa dodajte mlevene orahe, grožđice i cimet. Tri kore naređajte jednu preko druge. Dodajte pripremljeni fil i urolajte. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Isecite nožem na veličinu koju želite. Otopljeni puter i kiselu vodu prelijte preko baklave. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu baklavu sa jabukama ostavite da se skroz prohladi. Za to vreme, kuvajte 10 minuta vodu i šećer pa prelijte vruć sirup preko hladne baklave. Bon appetit!
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading