NEODOLJIVA BAKLAVA SA JABUKAMA Sočni desert kome nećete moći da odolite
Ako volite klasičnu baklavu ovu ćete obožavati. Jabuke daju posebnu draž.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 1,5 kg jabuka
- 200 g mlevenih oraha
- 50 g grožđica
- cimet
- 250 g putera
- 200 ml kisele vode
- 4 šolje vode
- 2 šolje šećera.
Priprema
Ogulite i izrendajte jabuke. Propržite ih na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre pa dodajte mlevene orahe, grožđice i cimet. Tri kore naređajte jednu preko druge. Dodajte pripremljeni fil i urolajte. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Isecite nožem na veličinu koju želite. Otopljeni puter i kiselu vodu prelijte preko baklave. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu baklavu sa jabukama ostavite da se skroz prohladi. Za to vreme, kuvajte 10 minuta vodu i šećer pa prelijte vruć sirup preko hladne baklave. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
BAKLAVA SA MAKOM Klasičan a drugačiji desert, kao osmišljen za uživanje
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
POSNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vam dušu i telo, a nestače sa stola odmah
Fenomenalna i slatka, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)