NEODOLJIVA BAKLAVA SA JABUKAMA Sočni desert kome nećete moći da odolite
Ako volite klasičnu baklavu ovu ćete obožavati. Jabuke daju posebnu draž.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 1,5 kg jabuka
- 200 g mlevenih oraha
- 50 g grožđica
- cimet
- 250 g putera
- 200 ml kisele vode
- 4 šolje vode
- 2 šolje šećera.
Priprema
Ogulite i izrendajte jabuke. Propržite ih na suvo da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre pa dodajte mlevene orahe, grožđice i cimet. Tri kore naređajte jednu preko druge. Dodajte pripremljeni fil i urolajte. Ponovite postupak dok ne utrošite sav materijal. Poređajte u pleh obložen pek papirom. Isecite nožem na veličinu koju želite. Otopljeni puter i kiselu vodu prelijte preko baklave. Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu baklavu sa jabukama ostavite da se skroz prohladi. Za to vreme, kuvajte 10 minuta vodu i šećer pa prelijte vruć sirup preko hladne baklave. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Sočna poslastica bez koje ne prolazi slavska trpeza, za prave sladokusce
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)